«Αναμμένοι» από τον καύσωνα Ξανθιώτες και παραθεριστές… «Σβήνουν» και απολαμβάνουν στις παραλίες της Ξάνθης

Στ. Καρατσομπανάκης: «Σε πάρα πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα η κίνηση – Είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση»

Στις παραλίες του Νομού Ξάνθης, που ιδιαίτερα αυτό το διάστημα έχουν την τιμητική τους και τις καθημερινές, «διώχνει» ο καύσωνας Ξανθιώτες και παραθεριστές, την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες της παραλίας έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους επισκέπτες, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» ο  γνωστός επιχειρηματίας της ταβέρνας «ΓΟΡΓΟΝΑ» και του beach bar «AMMOS» κ. Στέφανος Καρατσομπανάκης. Ο ίδιος αναφέρεται και στις τιμές των δροσερών προϊόντων και των σνακς που επιστρατεύονται για να ικανοποιήσουν τους ουρανίσκους των λουόμενων, τις οποίες χαρακτηρίζει «τίμιες», αφού δεν διαφέρουν με αυτές της πόλης, ενώ δίνει έμφαση και στην δωρεάν παραχώρηση της ξαπλώστρας. Τέλος, ο ίδιος ζητά την κατανόηση και τον σεβασμό όλων προς τους εργαζόμενους στις παραλίες, αφού ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, λόγω καύσωνα, οι συνθήκες εργασίας τους γίνονται ιδιαίτερα δύσκολες και επίπονες.

«ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΚΙΝΗΣΗ – ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟ»

Πιο αναλυτικά ο κ. Καρατσομπανάκης, εξήγησε στην «Θ» ότι «η κίνηση είναι σε πάρα πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Μπορώ να πω, ειδικά για την παραλία Μυρωδάτου, πως διανύει εποχές που φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας. Βλέπουμε καθημερινά καινούριο κόσμο αλλά και αφίξεις νέων επισκεπτών και αυτό σημαίνει ότι ανανεώνεται συνεχώς το πελατειακό κοινό. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το κοινό αφορά στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία) πέραν από τους ντόπιους κατοίκους που είναι δεδομένοι. Από τα Βαλκάνια έχουμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, διαφόρων ηλικιών και αυτό είναι πολύ καλό. Παλαιότερα είχαμε κάποιες συγκεκριμένες ηλικίες. Η ζέστη μας έχει ωφελήσει πάρα πολύ, αν και φέτος άργησε το Καλοκαίρι. Χάσαμε δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά «πήραμε μπροστά» τώρα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να υπάρχει μια σταθερότητα. Όλοι οι επαγγελματίες στο Μυρωδάτο είναι οργανωμένοι, υπάρχουν επιλογές για όλους και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα ως παραλία. Η οργάνωση. Ο καύσωνας έχει οδηγήσει σε κινητικότητα ακόμη και τις καθημερινές. Οι επιστήμονες λένε ότι μετά τους 35 βαθμούς, ο οργανισμός δεν μπορεί να «σκεφτεί» και πολύ καθαρά παρά μόνον την δροσιά. Εν τω μεταξύ από τα μέσα Ιουλίου και μετά ξεκινά και η περίοδος των αδειών, οπότε όλα αυτά συνέπεσαν και έχουμε ένα εκρηκτικό και πολύ καλό αποτέλεσμα».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ – ΤΙΜΙΕΣ ΟΙ… ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ»

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι στο έπακρο. Διαθέτουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Όλα τα μαγαζιά είναι πολύ καλά προετοιμασμένα από ο,τι βλέπω και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για την εικόνα της παραλίας μας και των παραλιών όλου του νομού θα έλεγα. Εμείς γενικότερα αγωνιζόμαστε για να έχει μια καλή εικόνα η Ξάνθη, άσχετα από το ότι είμαστε η πόλη με τις λιγότερες υποδομές στην περιφέρεια. Παρόλα αυτά, παλεύουμε και έχουμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τις φετινές τιμές, σημειώνει ότι «πρώτα από όλα να ξεκινήσουμε από την δωρεάν παροχή ξαπλώστρας, ενώ νομίζω ότι σε όλα τα μέρη της χώρας νοικιάζονται. Επίσης, οι τιμές όλων των ειδών μας αγγίζουν τις τιμές της πόλης. Είναι οι ίδιες τιμές με αυτές στην πόλη και φανταστείτε ότι μιλάμε για εποχιακά καταστήματα όπου μέσα σε δυο μήνες πρέπει να βγουν τα έξοδα και τις ετήσιες  χρεώσεις (ενοικίαση αιγιαλού, αναψυκτηρίων κ.ο.κ). Συνεπώς νομίζω ότι οι τιμές είναι τίμιες απέναντι στο πελατειακό κοινό. Και επίσης, θέλω να πω ότι ακόμη και οι Βούλγαροι που συγκρίνουν τις τιμές μας με αυτές της Βουλγαρίας λένε ότι είναι πολύ χαμηλές. Όταν πάνε δηλαδή στην Μαύρη Θάλασσα χρυσοπληρώνουν και τα «σετάκια». Εμείς είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό τους προσελκύει ακόμη περισσότερο. Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι σε όλους. Να προσέχουν όμως γιατί ο καύσωνας θέλει προσοχή. Τέλος θα πρέπει να υπάρξει και ένας σεβασμός και μια κατανόηση από όλους απέναντι  στα παιδιά που εργάζονται ειδικά στις παραλίες και εκτίθενται σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/7/2023}