Στην Α’ Κλιματική Ζώνη οι Δήμοι Ξάνθης και Μύκης

Ανταποκρινόμενο στα ερωτήματα και τις πιέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, αλλά και των βουλευτών Ξάνθης και συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή κ. Στογιαννίδη Γρηγόρη και του συνυπογράφοντα βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, σχετικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για το Νομό Ξάνθης, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε τη με αρ. ΠΟΛ 1236 (ΦΕΚ 5864/β/28.12.2018) απόφαση περί «Χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού για το έτος 2018-2019»

Στην ανωτέρω απόφαση ορίζεται ότι πλέον ο Δήμος Μύκης και ο Δήμος Ξάνθης (οι εν λόγω δήμοι με την τροποποίηση του Καλλικράτη ορίστηκαν πλέον ως ορεινοί) που μέχρι πέρυσι ανήκαν στην κλιματική ζώνη Β, πλέον εντάσσονται στην ανώτερη, δηλαδή στη ζώνη Α, με αποτέλεσμα τα επιδοτούμενα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό από 15 που ήταν για τους ανωτέρω δήμους τα προηγούμενα χρόνια, να ανέρχονται φέτος σε 25.

Η ανωτέρω απόφαση σχεδόν διπλασιάζει τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης που θα πάρουν φέτος οι δικαιούχοι των ανωτέρω δήμων και αποκαθιστά πλέον μια αδικία και πάγιο αίτημα των Ξανθιωτών, που έβλεπαν όμορους νομούς με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες (πχ Δράμα) να εντάσσονται στην ανώτατη κλιματική ζώνη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 3/1/2018}