Το Special Olympics Κομοτηνή ήρθε για να «αγκαλιάσει» τα άτομα με νοητική υστέρηση

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Special Olympics Hellas ήρθε στην πόλη μας και υπέγραψε πρόγραμμα που θα προωθήσει τον αθλητισμό σε άτομα με νοητική υστέρηση – Παρών και ο Σύλλογος «Αγίων Θεοδώρων» που ξεκίνησε τη συνεργασία

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Διονύσιος Κοδέλλας πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Hellas για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του οργανισμού και του Δήμου Κομοτηνής. Το σύμφωνο υπογράφηκε από τον κο Κοδέλλα και τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη χθες 18/04 στο κτίριο της Τσανακλείου. 

Ο στόχος της συνεργασίας 

Το τοπικό πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί μέσω του συμφώνου θα φέρει την επωνυμία «Special Olympis Hellas, Κομοτηνή». Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική υστέρηση σε αθλητικά προγράμματα, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, τα Special Olympics αναλαμβάνουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις, τις συνεργασίες, την πιθανή παροχή απαραίτητου εξοπλισμού και τη συνεχή υποστήριξή τους. 

Θυμίζουμε όπως είχατε διαβάσει στον «Χ» πρόσφατα ο “δεσμός”  με την πόλη μας άρχισε μέσω του Συλλόγου «Αγίων Θεοδώρων» που συμμετείχε σε διήμερη συνάντηση που οργάνωσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas στην Αθήνα. 

Δ. Κοδέλλας: «Να βγουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία από τα σπίτι τους»

Ο κος Κοδέλλας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως «η παρουσία μας εδώ αποβλέπει στο να βγάλει όσο γίνεται περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία από τα σπίτια τους. Στην περιφέρεια υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις και εμείς θέλουμε να τις ξεπεράσουμε. Προσκαλούμε τις οικογένειες να έρθουν κοντά μας γιατί είμαστε ένα κίνημα παγκόσμιο και εθελοντικό και τα προσφέρουμε όλα δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία.  Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και με το πανεπιστήμιο που έχει το Τμήμα ΤΕΦΑΑ, που θα είναι μια δεξαμενή που θα αντλούμε τους εθελοντές μας».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγίων Θεοδώρων» Νατάσα Λιβεριάδου είπες πως η συνεργασία ξεκίνησε ουσιαστικά ύστερα από προσπάθειες του διευθυντή Ηλία Ποιμενίδη και ότι η Κομοτηνή είναι «η πρώτη πόλη στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη που θα έχει τη συνεργασία αυτή».

Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης που απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, όπως και ο δήμαρχος Κομοτηνής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 19/4/2022}