Ένα σπάνιο όρνεο απελευθερώθηκε από το δάσος της Δαδιάς

Ένα σπάνιο Όρνεο απελευθερώθηκε εχθές, από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου σε συνεργασία με έναν υπάλληλο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΑΜΘ.

H Suncica, όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο πουλί, είχε περισυλλεγεί αδύναμη στη Βουλγαρία από την οργάνωση FWFF – Fund for Wild Flora and Fauna και όταν δυνάμωσε αρκετά απελευθερώθηκε στις αρχές Νοέμβρη, αφού πρώτα της εφαρμόστηκε δορυφορικός πομπός.

Στις 11 Νοεμβρίου εντοπίστηκε και πάλι αδύναμη κοντά στη λίμνη Βιστωνίδα, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και σε πολύ κοντινή απόσταση σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Εργαζόμενοι από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και Θάσου την περισυνέλλεξαν και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στάλθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Δράση για την Άγρια Ζωή, όπου τη φρόντισαν μέχρι να δυναμώσει και πάλι και να μπορέσει να επιστρέψει στη φύση.

Ο δορυφορικός πομπός θα βοηθήσει να συνεχίσουν να παρακολούν της κινήσεις της και να παρέμβουν αν διαπιστώσουμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο φορέας Διαχείρισης του Έθνικου Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου ευχαριστεί θερμά το ΚΤΕΛ Ροδόπης για την ουσιαστική προσφορά του στην προσπάθειά μας, μεταφέροντας το πουλί προς και από τη Θεσσαλονίκη αφιλοκερδώς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 10/12/2019}