Πάνω από 1.500 επισκέπτες στη σούβλα των Φερών

Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η εκδήλωση της Σούβλας Μόσχου στην Κεντρική Πλατεία των Φερών στις 28 & 29/12/2017

Η όλη προσπάθεια τελούσε υπό την αιγίδα του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου, των Επαγγελματιών, της Δημοτικής Ενότητας Φερών και των συλλόγων που ασχολήθηκαν με τη διανομή Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος «Ορφέας» και Πολιτιστικός Σύλλογος Καβησού «Παναγίτσα».

Ήταν το 2012 όταν ο αείμνηστος κτηνοτρόφος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος είχε την ιδέα της τοποθέτησης ενός μόσχου στη σούβλα και διέθεσε δωρεάν το πρώτο μοσχάρι.

Οι επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Φερών εκτός από τους ντόπιους και από Αθήνα, Λαμία, Κέρκυρα, Τουρκία για να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα αλλά και για να απολαύσουν τον καλοψημένο Μόσχο ξεπέρασαν τους 1.500, καθώς η Κεντρική Πλατεία είχε κατακλυστεί από κόσμο.

Ο στόχος που είχαμε θέσει όλοι οι φορείς ήταν η ανάδειξη των τοπικών μας κρεάτων. Τα μηνύματα από παντού είναι θετικά για τη διάσταση του όλου εγχειρήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σ’ όλους τους φορείς που συνέδραμαν και ιδιαίτερα στην ομάδα των ψηστών που εθελοντικά για 30 ώρες ασχολήθηκε με την ετοιμασία και το ψήσιμο του μόσχου βάρους 300 κιλών.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, 2/1/2018}