Σε πόλο έλξης τουριστών θα μετατραπεί το Σουφλί – Τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Την άμεση έναρξη εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών κτιρίων στην περιοχή Σουφλίου ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος.

Έκανε λόγο για έργα συνολικού ύψους 3 εκ. ευρώ οι εργασίες των οποίων πρόκειται να ξεκινήσουν την Άνοιξη. Πρόκειται για αναβαθμίσεις του Δημοτικού καταστήματος, της Ιεράς Μονής Δαδιάς του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης και της Μαθητικής εστίας, έργα που χρόνια παρέμεναν αναξιοποίητα.

Έργα αξιοποίησης, με δεδομένο το γεγονός ότι η περιοχή πρέπει να γίνει τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών μετα και την διάκριση της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το καλύτερο τουριστικό χωριό.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η έναρξη αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ύψους 550.000 ευρώ αλλά και αποκατάστασης του εσωτερικού οδικού δικτύου της πόλης ύψους 700.000 ευρώ.

«Θεωρώ ότι αλλάζει η εικόνα της πόλης του Μεταξιού» τόνισε ο κ Καλακίκος, «γίνεται ελκυστική ώστε να καταφέρουμε, μέσω μιας καλύτερης προβολής που επιδιώκουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια ΑΜΘ , να έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα.»

Ο αγώνας είναι πολυμέτωπος σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, διότι η περιοχή αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Ένα από αυτά αποτελεί και η αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών Λαβάρων και Λυκόφως όπου τώρα τα σχετικά έργα βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης από την Περιφέρεια ώστε σύντομα να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επίλυση της αδειοδότησης του βιολογικού στην πόλη του Σουφλίου ο οποίος λειτουργούσε χωρίς άδεια εδώ και τριάντα χρόνια.

Έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς μας στόχους τόνισε ο Δήμαρχος Σουφλιου και βάζουμε νέους για την διετία που απομένει.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, από ΕΡΤ Ορεστιάδας, 25/1/2022}