Σε αληθινή “γιορτή” μετατράπηκε ο αγώνας σκοποβολής που διεξήχθη στην Ορεστιάδα

Αληθινή γιορτή του αθλητισμού και του αθλήματος της Πρακτικής Σκοποβολής IPSC αποτέλεσε η διοργάνωση του 8ου IFIGENIA CUP, που ήταν η τέλεια αφορμή να ξαναβρεθούν φίλοι/σκοπευτές ύστερα από αρκετούς μήνες αποχής από τους αγώνες.

Στη νεότερη πόλη της Ελλάδας, στη Νέα Ορεστιάδα που γιορτάζει φέτος τα 98 χρόνια από την ίδρυση της, στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας στο Νεοχώρι, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τη Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 αγώνας πρακτικής σκοποβολής IPSC Level II.

Ο επετειακός αγώνας πήρε την ονομασία του από το έμβλημα της νέας πόλης την Ιφιγένεια – σύμβολο θυσίας για το καλό της πατρίδας και διοργανώνεται από το 2014 παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις ΟΡΕΣΤΕΙΑ. Ο αγώνας περιλάμβανε 9 στάδια και τις κατηγορίες production, production senior, production ladies, production junior, standard, standard senior, standard super senior, team production, team standard.

Το 8ο IFIGENIA CUP δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ορεστιάδας και του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, το ενδιαφέρον του προέδρου Νεοχωρίου Γιώργου Δημισκίδη, τη κατανόηση των κατοίκων του Νεοχωρίου και τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Ν. Καβαλάς, της Ε. Λ. Π. Σ. (Θες/νίκη), του Σκοπευτικού Ομίλου Ηράκλειας, του Σκοπευτικού Συλλόγου Δράμας, Σκοπευτικού Ομίλου Άρτεμις Ν.Σερρών,

Σκοπευτικού Ομίλου Κιλκίς, του σκοπευτικού τμήματος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης, του Σκοπευτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, ΣΑΡΙΣΑ, του Σκοπευτικού Ομίλου Βόλου που μας τίμησαν για άλλη μια φορά με τις συμμετοχές τους. Ευχαριστούμε τον κο. Πετρόπουλο Σωτήρη, που ανταποκρίθηκε υπεύθυνα και με επιτυχία στο ρόλο του Αγωνάρχη, τους κριτές σταδίων, τον πρόεδρο του Σκ.Ο.Ορ. κ. Γκαϊντατζή Κων/νο, τη γραμματεία και τα μέλη, οι οποίοι με μεθοδευμένη προσπάθεια

έστησαν και διαμόρφωσαν το σκοπευτήριο με ασφάλεια, προσοχή και σεβασμό στους συμμετέχοντες. Θερμές ευχαριστίες στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας που προβάλλει πάντα τους αγώνες του ομίλου.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας είναι ένα παράδειγμα εθελοντισμού, ανιδιοτελούς προσφοράς, ομαδικότητας και αποτελεσματικότητας. Στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας είναι εμφανής ο προσωπικός χρόνος που αφιερώνουν τα μέλη του, ώστε να παρουσιάζεται στους αθλητές ένα στολίδι του αθλητισμού της πόλης μας, ένας πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού κι ένα σημείο συνάντησης των φίλων της πρακτικής σκοποβολής IPSC.

Στόχος του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας είναι να προσελκύει και να διατηρεί τα μέλη του γιατί «αν δεν υπάρχουν μέτοχοι στη χαρά, είναι φλόγα που σβήνει»(Αλφονς ντε Λαμαρτιν). Ραντεβού στον επόμενο αγώνα με υγεία και πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημικής εποχής.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 28/6/2021}