Μετά το Μελισσοκομικό Πάρκο το Σουφλί θα αποκτήσει και Σηροτροφικό!

Η δημιουργία Σηροτροφικού Πάρκου συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σουφλίου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε η περιοχή του Δήμου Σουφλίου μετά την δημιουργία του πρώτου μελισσοκομικου πάρκου να αποκτήσει και σηροτροφικό πάρκο!”

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας ανέφερε για την συνάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ” Συζητήσαμε θέματα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία τουπρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου που πρόσφατα παραδόθηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς και συνδυάζεται με το ΔΙΕΚ (Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας αποκτά για την περιοχή νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία Πάρκου Σηροτροφίας, δεδομένου ότι ο τομέας είναι κομβικής σημασίας για την τοπική οικονομία.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο.

Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών.”

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 3/11/2022}