Ξεκινά η κατασκευή του φράγματος & νέου υδραγωγείου στο Σιδηρώ Σουφλίου

«Μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης εξαιτίας των ενστάσεων των εργολάβων, το Σεπτέμβριο υπογράφουμε τη σύμβαση και ξεκινά η κατασκευή του έργου».

Με αυτά τα λόγια εκφράζει την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Σουφλίου, για την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του έργου «Φράγμα Υδροληψίας και Εξωτερικό Υδραγωγείο Σιδηρούς του Δήμου Σουφλίου».

Το πολυαναμενόμενο έργο πρόκειται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, και εξυπηρετώντας τις ανάγκες ύδρευσης 465 ατόμων, ενώ θα περιλαμβάνει και ένα «παραθυράκι» για την πόλη του Σουφλίου.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή δεξαμενής και ενός νέου εξωτερικού υδραγωγείου που θα περιλαμβάνει μια νέα δεξαμενή διανομής και ένα ταχυδιυλιστήριο. Η θέση του ταμιευτήρα θα βρίσκεται πλησίον του ρέματος «Υψώματα» στη συμβολή με την «Κρύα Βρύση».

Το έργο επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης με αγωγό μεταφοράς μήκους 3.320 μέτρων που θα τροφοδοτεί με νερό το Σιδηρώ, από την εν λόγω δεξαμενή.

«Επιπλέον, και το ίδιο το Σουφλί θα αποκτήσει τη δυνατότητα τροφοδότησης με νερό από εκεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο», επισημαίνει ο Βαγγέλης Πουλιλιός.

Ο προϋπολογισμός του έργου που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜ-Θ 2014-2020, ανέρχεται στα 2.056.179 €, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.

«Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης, το Σεπτέμβριο του 2019 πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι», καταλήγει ο Δήμαρχος, δηλώνοντας ευχαριστημένος, τη στιγμή που έχει δρομολογηθεί η λύση στο πρόβλημα των κατοίκων, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, επιδεινώνεται.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 18/8/2018}