«Σφαγή» στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το Σφαγείο των Φερών

Επτά χρόνια χρειάστηκαν τελικά για να μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο μεγάλης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά κυρίως για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των Φερών, που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κτηνοτροφία. Ο λόγος φυσικά για το Σφαγείο, που η ιδέα για τη δημιουργία του είχε γεννηθεί μετά το κλείσιμο της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη»στις Φέρες, καθώς μαζί με αυτήν είχε κλείσει και το σφαγείο της, αναγκάζοντας τους κτηνοτρόφους της περιοχής να χρησιμοποιούν είτε το σφαγείο των Σαπών, είτε αυτό της Ορεστιάδας (επιβαρυνόμενοι φυσικά ένα μεγάλο κόστος).

Η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου Σφαγείου στις Φέρες είχε ξεκινήσει από το 2012 αρχικά με τη διεκδικήση της έκτασης της πάλαι ποτέ Αλλαντοβιομηχανίας, την οποία όμως ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει στον πλειστηριασμό λόγω μεγαλύτερης προσφοράς από ιδιώτη μειοδότη, και ως εκ τούτου μετά είχε αρχίσει η αναζήτηση του τρόπου κατασκευής της δομής από τον ίδιο το δήμο.

Όλη αυτή η προσπάθεια πέρασε διά πυρός και σιδήρου μέσα σε αυτά τα χρόνια και ειδικά τον τελευταίο καιρό έγινε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και μερίδας κτηνοτρόφων των Φερών, καθώς υπήρξε μία ασυνέπεια ως προς τον χρόνο της υλοποίησης του έργου, διότι πολλές φορές ανακοινώθηκε ημερομηνία έναρξης, αλλα δεν τηρήθηκε.

Σε όλα αυτά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε εκτενώς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε για να ανακοινωθεί το γεγονός ότι πλέον ο δήμος έχει στη διάθεση του τα τεύχη δημοπράτησης και ως εκ τούτου μπορεί να ξεκινήσει την δημοπράτηση του έργου.

Οι αντιδράσεις και η «έκρηξη»

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κος Λαμπάκης για τις καθυστερήσεις όλων αυτών των ετών, δεν έγινε πιστευτός από μερίδα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, με τον κο Φωτιάδη χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του ως «απολογία» και μάλιστα «μη πειστική» και τον κο Μιχαηλίδη να τον κατηγορεί για παραπληροφόρηση των δημοτών, καθώς πολλές φορές ανακοίνωσε ημερομηνίες για το έργο, αλλά καμία φορά δεν τήρησε το λόγο του.

Την ίδια ρητορική υιοθέτησαν και πολλοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που όμως τελικά έγινε θρυαλλίδα και προκάλεσε έκρηξη στην αίθουσα. Ειδικότερα, την ώρα που τοποθετούνταν ο κος Φωτιάδης, εξανέστη επανειλημμένα ο κος Νώντας Τερζής για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση από τους Μάριο Γουδουλάκη και Γιάννη Καρυπίδη, που σηκώθηκαν όρθιοι και λίγο έλειψε να γενικευτεί η συμπλοκή, η οποία αποσοβήθηκε με ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Παρ’ όλα αυτά, όσο διήρκησε η σύρραξη, το διάστημα ήταν αρκετό για να ακουστούν βαρείς και απρεπείς εκφράσεις, που ο κώδικας δεοντολογίας δεν επιτρέπει την δημοσιογραφική μεταφορά τους.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την επεισοδιακή συνεδρίαση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 6/3/2019}