«Ραντεβού» στην ΣΕΚΑΠ με τους Ιάπωνες την Τρίτη 24 Ιουλίου

Συνεχίζεται μέχρι τότε η παραγωγή – Κλείνει λόγω προγραμματισμένης απεντόμωσης για μια εβδομάδα το εργοστάσιο – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι εργαζόμενοι

«Ραντεβού» στην ΣΕΚΑΠ την Τρίτη 24 Ιουλίου, έχουν δώσει οι Ιάπωνες της Japan Tobacco με τους εργαζόμενους προκειμένου να ξεκινήσει κάτω από την νέα διοίκηση η παραγωγή. Μια παραγωγή, η οποία μέχρι τότε συνεχίζει, ωστόσο το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, λόγω προγραμματισμένης απεντόμωσης.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν στην «Θ» οι δύο πρόεδροι των εργαζομένων κ. Κώστας Γαβριηλίδης και Δημήτρης Σαμαράς, επισημαίνοντας και οι δύο ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι μέχρι να οριστικοποιηθούν τα πράγματα και να μπει σε νέα «τροχιά» το εργοστάσιο.

Κάτι που αν συμβεί θα φέρει επιτέλους την ισορροπία εκεί μέσα αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της κατά τα άλλα, αποβιομηχανισμένης περιοχής της Ξάνθης, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα νέων θέσεων εργασίας.

«ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»

Ειδικότερα ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρει στην «Θ» ότι «θα έρθουν στις 24 Ιουλίου από την Japan Tobacco για να αναλάβουν το εργοστάσιο για πρώτη ημέρα. Εμείς μέχρι τότε δουλεύουμε. Είπαν ότι η πρώτη ημέρα καθορίστηκε στις 24 του μήνα. Ήταν στην αρχή 17 αλλά τελικά άλλαξε η ημερομηνία και πάμε για τις 24 Ιουλίου. Εμείς βγάζουμε παραγωγή κανονικά, απλώς από την άλλη εβδομάδα θα κλείσουμε για την καθιερωμένη απεντόμωση που κάνουμε κάθε χρόνο και θα επιστρέψουμε στις 23 Ιουλίου. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αν δεν έρθουν για να δούμε τι έχουν να μας πουν, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Πάντως μιλάμε για μια πολύ μεγάλη εταιρία, έναν κολοσσό. Μακάρι να μας κρατήσει. Τότε σωθήκαμε και εμείς και όλος ο Νομός Ξάνθης».

«ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ – ΜΕΓΑΛΗ…ΑΝΑΣΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι «δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο για τις 24. Περιμένουμε την τελική ημερομηνία. Θα είναι όμως εντός των επόμενων ημερών, αφού είπαν ότι μέχρι το τρίτο τρίμηνο (ήτοι τέλος Αυγούστου) θα ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Απλώς δεν έχουμε κάποια σίγουρη ημερομηνία. Όπως το 17/7 έγινε 24/7 έτσι και το 24 μπορεί να γίνει…31 ή να πάει τον Αύγουστο. Προς το παρόν συνεχίζουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η προγραμματισμένη απεντόμωση. Η παραγωγή μας συνεχίζει μέχρι τότε με τα δικά μας σήματα. Έχουμε παραγωγή και θα συνεχίσει μέχρι να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όταν θα έρθει ο νέος ιδιοκτήτης θα δούμε τα «θέλω» του και τι θα κάνουμε. Κρατάμε μικρό «καλάθι». Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Και πριν από πέντε χρόνια αγοραπωλησία έγινε αλλά… Περιμένουμε. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Πάντως από ο,τι βλέπουμε η συγκεκριμένη εταιρία είναι τεράστια, είναι τρίτη στον κόσμο, έχει πολύ μεγάλο όγκο παραγωγής, οπότε θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη «ανάσα» για όλη την Θράκη και ειδικά για την Ξάνθη, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει γίνει ένα απέραντο «νεκροταφείο» εργοστασίων. Έχουμε κλείσει ένα σωρό και έχουν μείνει τα… «κουφάρια», οπότε αν πάει καλά θεωρώ ότι θα δοθεί μια μεγάλη «ανάσα» και θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/7/2018}