Το χωριό του Άη Βασίλη έφερε τα Χριστούγεννα στις Σάπες

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν από καρδιάς το βράδυ της Παρασκευής, την Πέμπτη η πρώτη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ξυλαγανή

Η πλέον πετυχημένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια στις Σάπες, επέστρεψε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με το “Χωριό του Αη Βασίλη” να ανοίγει τις πύλες του, στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο, προσφέροντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ξενοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου ευχαριστώντας όλους, συλλόγους, φορείς, υπαλλήλους που έδωσαν σάρκα και οστά στην εκδήλωση. Παραδοσιακά κάλαντα ακούστηκαν από τους Συλλόγους των Ποντίων «Τα Κασσιτερά», Γυναικών Σαπών και Αρσακείου ενώ η Φιλαρμονική παρουσίασε χριστουγεννιάτικά τραγούδια. Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε και το «Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη» με τα παιδιά να στέλνουν το γράμμα τους και κατόπιν να επισκέπτονται το σπίτι του Αη Βασίλη και παίρνουν το δωράκι τους. Ζεστή σοκολάτα, «μικίκια» που τηγανίζονταν εκείνη την ώρα ,ζεστό κρασί και σαλέπι προσφέρθηκαν στους παραβρισκόμενους επισκέπτες που κατέκλυσαν το χώρο .

Το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου ΔΡΩ παρουσίασαν χορευτικά Ζούμπα ενώ και 3 Θρακιώτικοι χοροί έστειλαν το κέφι στα ύψη! Η βραδιά έκλεισε με το κλόουν, ξυλοπόδαρους, ξωτικά που ζωγράφιζαν παιδικά πρόσωπα και πολλές εκπλήξεις. Μία εκδήλωση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Στον χώρο βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μπάμπης Τσάτσας και Οσμαν Σεντάτ, οι τ. αντιδήμαρχοι Γιώργος Αντωνιάδης και Κική Πατσάρα, ο τέως πρόεδρος του ΔΣ Μάνθος Μπαξεβάνης, ο πρόεδρος της ΤΚ Σαπών Νίκος Κοκκίνης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και φυσικά πολύς κόσμος από τις Σάπες αλλά και για πρώτη φορά από την Κομοτηνή!

Για την ιστορία συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ,εκτός του Δήμου ήταν οι :

  • Σύλλογος Γυναικών Σαπών
  • Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»
  • Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ»
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου ”Το Ευθύμιο” (Θμύκιο)
  • Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Σαπών
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών
  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαρώνειας Σαπών
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών -Παράρτημα Παιδικών Χωριών Σαπών SOS
  • Χορευτική Ομάδα Ιερού Ναού Αγίων Κων\νου και Ελένης Σαπών

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία της Ξυλαγανής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 10/12/2018}