Αρχίζει δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Την έναρξη των δρομολογίων του ΣΑΟΝΗΣΟΣ ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο πλοιοκτήτης κ. Φώτης Μανούσης, το βράδυ της Παρασκευής 09/03.

«Μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, ολοκληρώθηκε και τυπικά η επένδυση μετασκευής του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Σήμερα μας χορηγήθηκαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τόσο από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων όσο και από τον Ιταλικό Νηογνώμονα RINA. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετασκευή του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είναι η πρώτη στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε με κριτήρια ασφαλείας

που ισχύουν μόνο σε νεότευκτα πλοία και είναι το τρίτο επιβατηγό που τα διαθέτει.

Με την δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ μια νέα εποχή ξεκινά για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης

 

  • Τώρα πλέον δεν θα υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού του νησιού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες από ενδεχόμενη βλάβη.
  • Τώρα πλέον θα μπορεί ένα πλοίο να «κατεβαίνει» στο Λαύριο μία φορά την εβδομάδα αναβαθμίζοντας την ποιότητα αλλά και αυξάνοντας τους επισκέπτες του νησιού.
  • Τώρα πλέον θα μπορούν να συντηρούνται και να επισκευάζονται τα πλοία χωρίς ακροβατισμούς, χωρίς ξενύχτια.

 

Εμείς κάναμε το καθήκον μας όσο καλλίτερα μπορούσαμε

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΩΣΤΕ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΥΓ.1. Αγιασμός στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και θα ανακοινωθεί μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να παρευρεθούν όσοι επιθυμούν

ΥΓ.2 Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τούς ναυπηγούς Οδυσσέα Γιαννούλη και Φώτη Πιρπιρή για την τόσο πολύτιμη συμβολή τους»

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr,  10/3/2018}