Πριν η Σαμοθράκη καταντήσει μια βραχονησίδα

Σχέδιο διαχείρισης-προστασίας του Δασικού όγκου Σαμοθράκης καταθέτει η Οικολογική Εταιρεία Έβρου – Τα κατσίκια τρώνε ακόμα και τις ρίζες των ελαιοδένδρων – Μοιραία τα νερά της βροχής παρασέρνουν χώματα και πέτρες.

Πρόταση για την εξασφάλιση της διαχείρισης-προστασίας του Δασικού όγκου της Σαμοθράκης, υπέβαλλε η οικολογική Εταιρεία Έβρου, προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Δ/νση Δασών Έβρου. Την πρόταση υπογράφει ο δασολόγος κος Γιώργος Δεμερίδης:

«Πριν από μερικές μέρες μια καταρρακτώδης  βροχή  στη Σαμοθράκη προκάλεσε πρωτοφανή  ίσως καταστροφικά αποτελέσματα στο νησί  και αυτό προβληματίζει κάθε ευαίσθητο πολίτη. Μεταξύ αυτών και εμάς της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου. Στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε σε μια δημιουργική και αποτελεσματική ανταλλαγή απόψεων για την διαμόρφωση πρότασης κατά το δυνατόν ολοκληρωμένης, ώστε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον να επιφέρουν σαφώς μικρότερες αρνητικές επιπτώσεις, καταθέτουμε με αυτό το κείμενο τις προτάσεις  μας. Σε αυτό παραθέτουμε. α) Τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά του νησιού που λαμβάνουμε υπόψη για την διαμόρφωση των προτάσεων. β) Το ιστορικό ενεργειών για την περιβαλλοντική προστασία, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους, και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν εξ αυτών. γ) Τις προτάσεις μας που θεωρούμε ότι  αποτελούν συνέχεια των μέχρι τώρα ενεργειών».

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 19/10/2017}