Στη Σαμοθράκη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο του νησιού ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη με φορείς και πολίτες

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε από το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης διήμερης επίσκεψης στο νησί αλλά και στην Κομοτηνή.

Ο υπουργός συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Τουρισμού και του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ., κ. Ηλία Τζιώρα, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο Σαμοθράκης, όπου και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, αρχαιολόγο κ. Χρύσα Καραδήμα, ενώ σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του ακολούθησαν επισκέψεις στο camping και τα Ιαματικά Λουτρά. Στη συνέχεια ο υπουργός βρέθηκε στο δημαρχείο του νησιού, ενώ το μεσημέρι είχε συναντήσεις με φορείς και πολίτες του νησιού στο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης.

Στην Κομοτηνή ο κ. Θεοχάρης θα βρεθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για την σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρειας, (Γεωργίου Κακουλίδη 1).  Στην ίδια αίθουσα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Ακολούθως ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τουριστική περιοχή Φανάρι.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 14/10/2019}