Οι αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος έρχονται στη Σαμοθράκη

Επίσκεψη στη Σαμοθράκη πρόκειται να πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ναυτιλίας.

Μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας δικών τους ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Σωκράτης Φάμελλος επισκέπτονται το νησί του Έβρου με δική τους πρωτοβουλία, με αφορμή και την ολοκλήρωση του master plan του λιμανιού στην Καμαριώτισσα, και τα επόμενα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση.

Η επίσκεψη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που αρκετά ζητήματα παραμένουν «ανοιχτά».

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, υπενθυμίζεται πως χθες το πρωί 23/09, πραγματοποιήθηκε η 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με μοναδικό θέμα τις συνδέσεις του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημάνθηκε ότι για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, δεν υπάρχει κάτι νέο να ειπωθεί, αφού η σύμβαση της εταιρείας ΣΑΟΣ λήγει τον Οκτώβριο του 2019.

Επίσης, με την προϋπόθεση πως η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα είναι εξασφαλισμένη, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην σύνδεση του νησιού του Έβρου με την Καβάλα και τη Λήμνο, αλλά και στη σύνδεση με το Λαύριο.

Φυσικά το εν λόγω ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της επερχόμενης επίσκεψης των δύο αναπληρωτών Υπουργών, πριν ο Δήμος απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 24/9/2018}