Ποιος θα φτιάξει τους δρόμους της Σαμοθράκης; «Ναι» από τον Δήμαρχο στον Φ.Μανούση με προτροπή προς την ΠΑΜ-Θ

Το «πράσινο φως» έδωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης σε ιδιώτη για την αποκατάσταση ζημιών σε τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού, με το θέμα πλέον να άπτεται της εγκρίσεως της Π.Ε Έβρου.

Είναι γνωστό πως μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο νησί του Έβρου βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεδομένων των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις το Σεπτέμβριο του 2017. Δέκα μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει η ίδια και πολλές περιπτώσεις οι ζημιές στους δρόμους τους καθιστούν απροσπέλαστους για τους πολίτες, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Για τους λόγους αυτούς ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries που εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού με 3 πλοία φέτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει όπως ανέφερε σε δημόσια ανακοίνωσή του, την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο Φώτης Μανούσης εκφράζοντας την λύπη του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί «και για να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα ούτε διαδικασίες του δημοσίου αλλά υπευθυνότητα και όρεξη για δουλειά», πρότεινε να αναλάβει με δικά του έξοδα την αποκατάσταση των ζημιών, ζητώντας την έγκριση από τη δημοτική αρχή για την προμήθεια αδρανών υλικών από το ρέμα Ξηροποτάμου, στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία «με ικανοποίηση» όπως αναφέρει, προτρέποντας τον κ. Μανούση να περάσει στον επόμενο βήμα της διαδικασίας εξασφαλίζοντας την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας και της άδεια από την Π.Ε Έβρου στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το οδικό δίκτυο, αναφέροντας παράλληλα ότι το μπάζωμα των ρεμάτων δεν επιτρέπεται.

Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει πως «θα μπορούσατε να στραφείτε και σε πιο εφικτές και σημαντικές προσπάθειες».

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο την αποκατάσταση του οποίου έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πρόκειται για την υλοποίηση δύο ξεχωριστών έργων, ένα που αφορά στο βόρειο κι ένα στο νότιο τμήμα του νησιού με προϋπολογισμό 1.3 εκ € το πρώτο και 1.8 εκ € το δεύτερο, τα οποία πρόκειται να καθυστερήσουν δύο επιπλέον μήνες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη εξαιτίας εργολαβικών προσφυγών.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 10/7/2018}