Το Run Greece συνεχίζεται στο Μαραθώνιο… Έτοιμη η ομάδα της Αλεξανδρούπολης

Στο Μαραθώνιο της Αθήνας –σε ειδική διοργάνωση – θα συμμετέχουν 140 δρομείς που διακρίθηκαν στα κατά τόπους Run Greece που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε επτά πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αλεξανδρούπολη.

Φέτος μάλιστα το Run Greece της Αλεξανδρούπολης είχε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από καταβολής του (3550 αθλητές) και οι είκοσι καλύτεροι (δέκα άνδρες, δέκα γυναίκες) από την κατηγορία των 5 χιλιομέτρων αποτελούν την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την πόλη στην ειδική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ανήμερα του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η ιδέα για τη μεταφορά του Run Greece στο Μαραθώνιο ανήκει σε μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο (τον ERGO) , ο οποίος χορηγεί και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων στη διοργάνωση.

Όσο για τον αγώνα, αυτός θα είναι δρόμος μήκους τριών χιλιομέτρων με διάρκεια 30 λεπτών.  Ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκο Στάδιο ανήμερα του Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

Η βαθμολογία θα είναι συνολική για κάθε ομάδα και η καλύτερη αυτων θα λάβει χρηματικο έπαθλο με την προϋπόθεση όμως ότι θα το προσφέρει σε έναν κοινωνικό φορέα της πόλης από οπου κατάγεται.