35 κρούσματα από αρραβώνα στην Ροδόπη – Τρεις διασωληνωμένοι στο ΠΓΝΑ

Ακόμη ένας αρραβώνας ήταν η αφορμή για τοπικό lockdown σε χωριό της Ροδόπης.

Από την Πρωτοχρονιά και μέχρι τις 10/01 ο οικισμός της Στροφής του Δήμου Αρριανών βρίσκεται σε τοπικό lockdown λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που εντοπίστηκε στον οικισμό, μετά από διενέργεια δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκε από ανθρώπους του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα το χωριό Στροφή έχεει 350 κατοίκους όπου 35 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό με 3 από αυτούς να είναι ήδη διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αφορμή των θετικών κρουσμάτων ήταν ένας αρραβώνας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπούνε σε επιφυλακή 56 χωριά του ίδιου δήμου και πρόκειται για ένα ποσοστό των κατοίκων που ανέρχονται στους 16.000 κατοίκους!

Παράλληλα, δύο γειτονικά χωριά μπορεί να περιοριστούν σε τοπικό lockdown, το Αγιοχώρι και η Νέδα, όπου πολλοί από τους κατοίκους βρέθηκαν στον συγκεκριμένο αρραβώνα.

Με εντολή του Περιφερειάρχη η Δνση Πολιτικής Προστασίας και ο Περιφερειακός Συντονιστής Π. Φωτακίδης βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στην είσοδο της Τοπικής κοινότητας Στροφή μόλις έγιναν γνωστά τα κρούσματα, για τον συντονισμό των ενεργειών της επιτήρησης και της μέριμνας για τους κατοικους της περιοχής. Πραγματοποιήθηκε mini-σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν, του Αστυνομικού Δντη Ροδόπης Μιχαλη Σεβδυνίδη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κώστα Σουλιώτη, του προέδρου της κοινότητας καθως και δημοτικού συμβούλου της κοινότητας. Στο τέλος της συσκεψης πραγματοποιήθηκε και επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για ενημέρωση και επίλυση θεμάτων που τέθηκαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 3/1/2021 – φωτό: Χronos.gr}