Επιχείρηση απεγκλωβισμού …κατσικιών στη Φωλιά Ροδόπης

Στο σημείο ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου και της περιφέρειας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Ροδόπη και, συγκεκριμένα, μερικά χιλιόμετρα πριν το χωριό Φωλιά, που ανήκει στο δήμο Ιάσμου.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκταση υπήρχε αρκετή πίσσα, στην οποία και κόλλησαν τρία κατσίκια. Ύστερα από κλήση της ιδιοκτήτριάς τους, στο σημείο βρέθηκε άμεσα ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, αστυνομία και αγροτικό όχημα. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου Κομοτηνής Θάνος Καραγιώργης και ο κτηνίατρος της περιφέρειας ΑΜ-Θ Νίκος Φωτεινιάς, προκειμένου να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να γίνει προσπάθεια σωτηρίας των ζωντανών.

Το ένα από τα τρία ζωντανά απεγκλωβίστηκε και σώθηκε, ενώ για τα υπόλοιπα δύο ο κτηνίατρος της περιφέρειας φαίνεται να διενέργησε ευθανασία, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, προκειμένου τα ζωντανά να μην υποφέρουν, κολλημένα στην πίσσα.

Όπως μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής, σε αυτή την έκταση παίζουν και παιδιά, άρα ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο αντίστοιχο περιστατικό με θύματα κατοίκους της περιοχής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, τoy Διονύση Βοργιά, 7/10/2017}