Η Ροδόπη αποκτά τον δικό της Ορεινό Μαραθώνιο!

Αλλαγές στους Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας αποφάσισε ο Σπάρτακος Ροδόπης

Αλλαγές στη διοργάνωση των καθιερωμένων «Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας» αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Σπάρτακος Ροδόπης» που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης κάθε χρόνο. Όπως εξηγούν τα μέλη του συλλόγου σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Μετά από εφτά χρόνια διοργάνωσης των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή και με σκοπό την προσφορά μιας νέας εμπειρίας στα βουνά της ορεινής Ροδόπης προς το δρομικό κοινό, πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή να αποκτήσει και η Κομοτηνή το δικό της Ορεινό Μαραθώνιο! Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε τα εξής:

  1. Η διεξαγωγή των 8ων Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί περίπου 4 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα για το 2018 την Κυριακή 1 Απριλίου, ώστε να συμπέσουν χρονικά με τις γιορτές μνήμης της μάχης που δόθηκε στο ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας.
  2. Ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας θα αντικατασταθεί από τον Ορεινό Μαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, ο οποίος θα διανύσει κι άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής μας αναβιώνοντας ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν και διανύοντας πανέμορφα μέρη!
  3. Το Λαϊκό Μονοπάτι, ο δεύτερος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 8κμ, θα αλλάξει σε μια πιο βατή και εύκολη διαδρομή μετά από αίτημα πολλών συμμετεχόντων αθλητών.
  4. Το παιδικό Μονοπάτι θα συνεχίσει να γίνεται όπως μέχρι σήμερα.

Η διαδρομή του Ορεινού Μαραθωνίου Οχυρού Νυμφαίας θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί και μέχρι και σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Μέσα από τις αλλαγές αυτές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές μας που μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ και 7 χρόνια και να γνωρίσουν νέες διαδρομές, νέα μονοπάτια στον πανέμορφο ορεινό όγκο γύρω από το ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας, το ανατολικότερο της γραμμής οχυρών Μεταξά.

Χάρτες των διαδρομών, υψομετρικά προφίλ και περισσότερες λεπτομέρειες για τους Όγδοους Ορεινούς Αγώνες Οχυρού Νυμφαίας όπως και η επίσημη προκήρυξη θα αναρτηθούν έγκαιρα στη σελίδα και στο Facebook της διοργάνωσης!».

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr  ,  23/9/2017}