Επίσκεψη Κύπριων μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Ο Νίκος Τσαλικίδης τους ενημέρωσε για την διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης επισκέφθηκαν την Πέμπτη (14/6) μαθητές και καθηγητές του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού Κύπρου στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του με το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Ο Νίκος Τσαλικίδης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές της Κύπρου στην περιοχή μας και μίλησε για τις ομορφιές της περιοχής μας τις οποίες αξίζει να επισκεφτούν και να γνωρίσουν, τους ενημέρωσε για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού και στάθηκε στην διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών.

Σε δηλώσεις του ο  κ. Τσαλικίδης τόνισε πως «Είναι σημαντικό να γνωρίσουν την περιοχή μας άνθρωποι από την Κύπρο και αυτά τα παιδιά και οι καθηγητές να αποτελέσουν  πρεσβευτές της Ροδόπης στην περιοχή τους, προκειμένου να μεταφέρουν όλα όσα είδαν από τις ομορφιές της περιοχής μας και γευόμενοι την Θρακιώτικη Φιλοξενία».

Σε όλους τους παρευρισκόμενους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν τα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://fonirodopis.gr/press/, 17/6/2018}