Ανοιχτοί δρόμοι, κλειστά σχολεία στην χιονισμένη ορεινή Ροδόπη

Την εικόνα μας μεταφέρει ο Αλή Χασεκή πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κέχρου

Ανοιχτοί δρόμοι, αλλά κλειστά σχολεία είναι το σκηνικό στην ορεινή Ροδόπη, μετά την χιονόπτωση που σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου.  Το χιόνι σε οικισμούς όπως ο Κέχρος φτάνει μέχρι και τα τριάντα εκατοστά, όπως ανέφερε στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm ο Αλή Χασεκή πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κέχρου, κάνοντας γνωστό ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Δεν έχουμε προβλήματα, τονίζει και προσθέτει “τον κεντρικό δρόμο τον καθαρίσαμε, ώστε τα οχήματα να κινούνται με ασφάλεια”. Ένα γκρέιντερ, έναν φορτωτή και ένα JCB διαθέτει η κοινότητα με τον κο Χασεκή να συμπληρώνει “αν πάρουμε και μια αλατιέρα θα είμαστε πρώτοι”.

Πάντως χθες την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έλαβε ο Δήμος Αρριανών λόγω της χιονόπτωσης. Η απόφαση αφορούσε τη διακοπή λειτουργίας στα Μειονοτικά Δημοτικά Κερασιάς, Κέχρου, Χλόης, Κύμης, Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης, Εσοχής και τα Νηπιαγωγεία Κύμης και Άνω Βυρσίνης.  

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων

Ευρύτερα στο νομό Ροδόπης υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο εξής σημεία:  Επ. Ο. Φύλακα – Αμάραντων, Επ. Ο. Ξυλαγανής – Ιμέρου, Επ. Ο. Καλλυντηρίου – Άνω Δροσίνης. Ιρλανδικές διαβάσεις: Χιονορέματος (οικισμός Ηφαίστου), Βιολογικού (περιοχή Μεσοχωρίου), Σκαλώματος, Λοφαρίου, Αετοκορυφής, Ιάσιου,  Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Αμβροσίας.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, 20/12/2017}