Στον “αέρα” και πάλι η ίδρυση & λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Πάλι χωρίς “στέγη” φαίνεται να μένει το νεό τμήμα Ψυχολογίας που ετοιμάζεται εδώ και καιρό να ιδρυθεί και να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαικό έτος 2022-2023.

Ενώ νομίζαμε πως “μπήκε το νερό στο αυλάκι” τελικά η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης ήταν να αποδεχτεί την προσφυγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει εκδηλώσει την αντίθεση του ως προς την απόφαση να παραχωρηθεί το 3ο Δημοτικό σχολείο για τη στέγαση της σχολής του τμήματος Ψυχολογίας.

Επομένως ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου η οποία αφορούσε την παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου και αυτό που μένει τώρα είναι η νέα απόφαση του δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου. Όπως όμως όλα δείχνουν το ΔΠΘ, θα πρέπει να περιμένει τώρα μια νέα απόφαση που να αφορά την ίδρυση και τελικά λειτουργία του Τμήματος της Ψυχολογίας στο Διδυμοτείχο.

Ενώ για την  απόφαση κατάργησης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου από τα σχέδια κάνει λόγο και το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ, το οποίο έστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ αλλά και τους βουλευτές του Έβρου. 

Στην επιστολή τονίζει πως η παραχώρηση του κτιρίου από τον Σεπτέμβριο του 2022 στο ΔΠΘ για να στεγαστεί σε αυτό η Νοσηλευτική και το τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ, σημαίνει την κατάργησή του. Επιπλέον, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Διδυμοτείχου μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. για την διατήρηση του δημοτικού σχολείου και την ταυτόχρονη ανάπτυξη του Διδυμοτείχου, καλώντας όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, Φ. Δούκογλου, 14/9/2021}