Ψήφισμα για τη θανάτωση των αλόγων στο Δέλτα του Έβρου – τι δείχνουν τα στοιχεία

Νωπό παραμένει το ζήτημα της δολοφονίας των αλόγων στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, που σόκαρε το πανελλήνιο πριν από κάποιες μέρες.

Πέντε άγρια άλογα βρέθηκαν νεκρά από ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, και μετά από την ιατροδικαστική εξέταση, οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην ταφή τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα της κτηνιατρικής, 2 από τα άλογα έπεσαν νεκρά από πυροβόλο όπλο, ενώ για τα υπόλοιπα 3 δεν κατέστη δυνατό να εξαχθεί βάσιμο συμπέρασμα για το αίτιο θανάτου τους εξαιτίας της προχωρημένης τους αποσύνθεσης.

Οι αρμόδιοι ωστόσο, αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να μπορέσουν να εξάγουν περισσότερα ασφαλή συμπεράσματα.

Το ζήτημα που σόκαρε την τοπική κοινωνία –κι όχι μόνο-, πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του Αντιδημάρχου Φερών & Πρωτογενούς Τομέα.

Ο Νίκος Γκότσης πρόκειται να καταθέσει υπ’ όψιν του σώματος ψήφισμα καταδικασμού της αποτρόπαιης αυτής πράξης, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Το γεγονός αυτό είναι σοβαρό και οφείλουμε να τοποθετηθούμε αναλόγως ως Δήμος. Το ψήφισμα τεθεί υπ’ όψιν  και οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, αυτό θα το δούμε», επισημαίνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια πίσω από τη δολοφονία των ζώων, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, παρόλα αυτά οι κυνηγοί έχουν ήδη εκφράσει κατηγορηματικά πως ουδεμία σχέση έχουν με το περιστατικό.  

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 10/11/2018}