Πρωτοβουλία του «Περπατώ» για αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου

Παρέμβαση Στυλιανίδη ώστε να παραχωρηθεί το κάμπινγκ

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία πήρε ο  Σύλλογος Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» για την αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ Φαναρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος έχει ήδη εκπονήσει ένα αρχικό πλάνο της διαμόρφωσης και κατασκευής του κάμπινγκ του Φαναρίου και έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα για πιθανές χρηματοδοτήσεις αρχικά με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ του συγκεκριμένου εγχειρήματος και το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ενέργειες για την διερεύνηση χρηματοδότησης μέσω δωρεών από Ιδρύματα, όπως ενημερώνει και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μέσα από ανακοίνωσή του.

Η παρέμβαση Στυλιανίδη

Ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή την πρωτοβουλία του «Περπατώ» έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Αντώνη Μπέζα, με σκοπό να παραχωρηθεί το κάμπινγκ του Φαναρίου ώστε ο σύλλογος «Περπατώ» να πραγματοποιήσει το όραμά του.

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξη σας στην διεκδίκηση της παραχώρησης συγκεκριμένου χώρου 4.800 τ.μ. στο κάμπιγνκ Φαναρίου, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του  Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε), έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προσβάσιμο κάμπινγκ για όλους», επισημαίνει στην επιστολή του ο Ροδοπίτης βουλευτής και προσθέτει πως «το έργο αυτό θα ενισχύσει τουριστικά και αναπτυξιακά τη Θράκη αναδεικνύοντας διεθνώς το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας. Οι ενέργειες μας μπορούν να επιτευχθούν, μόνο όταν γίνει η παραχώρηση χώρου προς το Σύλλογο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα ενδεχόμενα δωρεάς από διάφορες πηγές. Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη στήριξη σας προσωπικά και φυσικά την υποστήριξη του φορέα που εκπροσωπείτε».

Στις φωτογραφίες που βλέπετε υπάρχει το πλάνο για το πώς θα μπορούσε ο χώρος του camping να διαμορφωθεί μετά την παραχώρηση στον συλλόγο «Περπατώ».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 16/12/2020}