Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης για την αντιμετώπιση της κρίσης του Κορωναϊού

Μετά την αυστηροποίηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με σύνεση και κατανόηση συντάσσεται με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ακύρωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για την αποφυγή εξάπλωσης του Ιού που πλήττει αυτήν την στιγμή όλοι την Ανθρωπότητα.

Το πρόβλημα ήταν Χρόνιο λόγο της περιόδου κρίσης και τώρα σιγά σιγά διογκώνεται (η ακύρωση του καρναβαλιού ήταν σαν το κερασάκι στην Τούρτα) οπότε χρειάζεται άμεσες λύσεις και το πιο βασικό να είναι υλοποιήσιμες.

Χωρίς να γνωρίζουμε (θεωρούμε κανείς) ποτέ θα τελειώσει όλο αυτό τα “πρόβλημα” πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι όποιες θα έχουν μακροχρόνια “στόχο” αλλιώς τα προβλήματα θα είναι “ΤΕΡΑΣΤΙΑ”και το βασικό η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που θα υποστούν άπαντες γιατί το “Ντόμινο” που θα δημιουργηθεί θα παρασύρει πολλά στο πέρασμά του.

Τόσα χρόνια καταφέραμε να σταθούμε “ΟΡΘΙΟΙ” μέσα από Κυκεώνες και ανεμοθύελλες. Επιχειρήσεις Οικογενειακές (και όχι μόνο) που στόχο είχαμε ένα καλύτερο αύριο για ΟΛΟΥΣ μας. Θεωρούμε λοιπόν “ΑΝΑΓΚΗ” να απευθυνθούμε προς πάσα κατεύθυνση και να ζητήσουμε την «Βοήθειά σας».

Οπότε προτείνουμε τα εξής:

1) ΔΕΗ – (πάγωμα των Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)

2) ΔΕΥΑΞ (πάγωμα των Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)

3) ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ – (πάγωμα Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)

4)Ο.Α.Ε.Ε – (Αναστολή ρυθμιζόμενων οφειλών για τουλάχιστον 6 μήνες)

5) Ι.Κ.Α – (Αναστολή ρυθμιζόμενων οφειλών για τουλάχιστον 6 μήνες)

6) ΕΦΟΡΙΑ-( Πάγωμα των ρυθμίσεων για 6 μήνες και δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων)

7) ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ( Πάγωμα των ρυθμίσεων και των ΔΑΝΕΙΩΝ και δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων)

8) Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος "ΜΟΝΟ" για την τρέχουσα χρήση

9) ΔΗΜΟΣ- (Μειώσεις σε ότι έχει να κάνει με τους επαγγελματίες-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΤΕΛΗ κ.τ.λ.)

Οι προτάσεις δεν αφορούν μόνο την Αναβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων ούτε την πρόσκαιρη (ελπίζουμε) έλευση του «Ιού», οι προτάσεις μας είναι σαν μέτρα στήριξης για τις υφιστάμενες ακριτικές επιχειρήσεις για την επιβίωση τους στο άμεσο μέλλον και την δημιουργία προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όλα αυτά που ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (9-3-2020) έχουν την ΄΄Σφραγίδα΄΄και του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ και ελπίζουμε τέλος και στην ΄΄Ανταπόκριση΄΄ του κράτους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 11/3/2020}