Διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Τοπείρου

Τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα διασφαλίζει ο Δήμος Τοπείρου μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν διατάξεις μπλε διαδρόμων με πλάτος κατάλληλο για την κίνηση των ΑΜΕΑ καθώς και πλωτό αμαξίδιο στην παραλία Ερασμίου, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση όσον αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν διατάξεις διαδρόμων και σύστημα υποβοήθησης για την κίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης στην παραλία Μαγγάνων.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συμπολιτών μας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, ώστε να μπορούν όλοι χωρίς διακρίσεις να χαίρονται και να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το κολύμπι. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων για την ενημέρωση του κοινού και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων συστημάτων».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 4/8/2023}