Προσοχή στην «ύπουλη» μετάλλαξη Όμικρον συστήνει ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Γιώργος Πατλάκας παρατηρεί ότι οι πολίτες δεν τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα και τους καλεί να είναι προσεκτικοί για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στην περιοχή μας

Μπορεί το κύμα της «Όμικρον» στη χώρα μας να υποχωρεί σταδιακά, όμως στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 26/01 296 κρούσματα για τη Ροδόπη. Κρούσματα που δε μεταφράζονται απαραίτητα σε νοσηλείες στην κλινική covid του Σιαμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, σίγουρα όμως πρέπει να επιστήσουν την προσοχή όλων στην σχολαστική τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας. 

«Ύπουλη» χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Όμικρον ο Γιώργος Πατλάκας διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής και εξηγεί ότι «οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν με Όμικρον είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι δε γνωρίζουμε δίπλα μας αν κάποιος είναι θετικός ή όχι». 

Γι’ αυτό ο κος Πατλάκας συστήνει την προσοχή όλων, καθώς παρατηρεί ότι οι πολίτες έχουν χαλαρώσει ως προς την τήρηση των μέτρων. 

Αναφορικά με τον αριθμό νοσηλευομένων με covid στην παθολογική του Νοσοκομείου Κομοτηνής παρουσιάζει μία σταθερότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά κατά πλειοψηφία υπερήλικες άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα, λιγότερους μεσήλικες και καθόλου νέους. 

Ξανά αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στο ΠΓΝΑ

Στον γειτονικό Έβρο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες πιέζεται, καθώς αυξήθηκαν οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας είναι ανησυχητική η κατάσταση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό. Από τις αρχές της χρονιάς οι νοσηλείες ήταν περίπου 20 με 25 ασθενείς σε καθημερινή βάση, ενώ τα τελευταία στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση ασθενών. Στις απλές κλίνες του νοσοκομείου νοσηλευόταν 29 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ εννέα (38 συνολικά), ενώ ακόμη δύο άνθρωποι έφυγαν τις τελευταίες ημέρες από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 27/1/2022}