Πέντε προσωπικότητες διαφημίζουν την «προσβάσιμη Κομοτηνή»

Το όμορφο βίντεο που παρουσιάστηκε για την υποψηφιότητα της Κομοτηνής ως πιο προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη

Σε δέκα ημέρες η Κομοτηνή αναμένει να δει εάν είναι η πιο προσβάσιμη πόλη της Ευρώπης, από τις πενήντα που δήλωσαν συμμετοχή, στον φετινό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη βρίσκεται στις έξι ευρω-φιναλίστ και για να φτάσει εκεί χρειάστηκαν μία σειρά από «διαπιστευτήρια».

Στον «φάκελο» της Κομοτηνής υπάρχει κι ένα βίντεο, με το οποίο προσωπικότητες του αναπηρικού κινήματος μιλούν με κολακευτικά λόγια για την πόλη, ενώ σε πρώτο πλάνο είναι ο Κομοτηναίος Σπύρος Νταντανίδης, που με συμπρωταγωνιστή περιδιαβαίνουν στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, αποδεικνύοντας ότι η προσβασιμότητα είναι καθημερινότητα στην πόλη.

Τι λένε για την Κομοτηνή

Ακολουθούν τα σύντομα αποσπάσματα που ακούγονται στο βίντεο από πέντε προσωπικότητες του αναπηρικού κινήματος:

«Καλησπέρα, λέγομαι Αντρέας, μετακόμισα στην Κομοτηνή πριν από δύο χρόνια, μέχρι τότε έμενα στην Αθήνα. Ο κυριότερος λόγος που μετακόμισα είναι ότι μου δίνει πάρα πολύ ευκολία στη μετακίνηση, γιατί είναι μία φοβερά προσβάσιμη πόλη και μου δίνει τη δυνατότητα να πάω παντού».

«Είμαι ο Μάκης Καλαράς. Τα τελευταία 15 χρόνια πηγαίνω στην Κομοτηνή, καθώς θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο προσβάσιμες πόλεις της Ελλάδας. Εκεί σχεδόν η αναπηρία μου μηδενίζεται».

«Ονομάζομαι Γιώργος Παπαδόπουλος, είμαι παίκτης της εθνικής μπάσκετ με αμαξίδιο και παραμπάντμιντον. Η Κομοτηνή είναι η ιδανική πόλη για άτομα με αναπηρία, καθώς είναι προσβάσιμη στο μεγαλύτερο μέρος της, προσφέρει ίσες ευκαιρίες στη διασκέδαση, την ψυχαγωγία, την μάθηση, την άθληση και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης ατόμων με αναπηρία».

«Γεια σας, ονομάζομαι Γρηγόρης Χρυσικός, είχα ήδη ακούσει ότι η Κομοτηνή είναι προσβάσιμη πόλη, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που είδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κατάλαβα ότι μία πόλη και το πως είναι χτισμένη, μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός χρήστη αμαξιδίου».

«Είμαι ο Δημήτρης Καρυπίδης, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης. Θέλω να σας πω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την πόλη της Κομοτηνής, γιατί είναι μία απόλυτα προσβάσιμη πόλη για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου όπως εγώ».

Δείτε εδώ το βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 21/11/2020}