Ο Δ. Κομοτηνής προβάλλει τις ομορφιές του τόπου σε όλη την Ελλάδα

Δυναμικά παρών με δικό του περίπτερο, όπως κι η Περιφέρεια ΑΜΘ – Γ. Γκαράνης: «Έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στον τουρισμό»

Δυναμικά παρούσα είναι η Ροδόπη στην 36η έκθεση τουρισμού «Philoxenia 2021», καθώς σε αυτή συμμετέχουν με ξεχωριστά περίπτερα ο Δήμος Κομοτηνής, η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και μεμονωμένοι Θρακιώτες επαγγελματίες τουρισμού.

Για τον Δήμο Κομοτηνής αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στην έκθεση. Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα στέρεο βήμα της Δημοτικής Αρχής, να δει το τουριστικό προϊόν του τόπου μας… αλλιώς, προβάλλοντας τις ομορφιές αλλά και τον τρόπο ζωής στον Δήμο μας πανελλαδικά.

Η συμμετοχή έρχεται ως συνέχεια του τουριστικού branding του Δήμου, με την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας και του ιστοτόπου visitkomotini, του αντίστοιχου λογότυπου σε μορφή καρδιάς, αλλά και της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στην οποία παρουσιάστηκε –για πρώτη φορά ενώπιον διοίκησης κι αντιπολίτευσης- μία ολιστική μελέτη για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου.

Τέλος η εσωστρέφεια

Ο Δήμος Κομοτηνής παραμένει άγνωστος τουριστικά στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό και φυσικά από τη μία στιγμή στην άλλη δεν μπορεί –ούτε θα γίνει- Μύκονος ή κάποια διάσημη τουριστική περιοχής της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ωστόσο, έχει πολλά πράγματα να επιδείξει, ομορφιές της φύσης σε βουνό, δάσος και θάλασσα, ενώ ισχυρό πλεονέκτημά του αποτελεί ο τρόπος ζωής στην πόλη, που είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προς τη νεολαία. Στο περίπτερο αναδεικνύονται ακριβώς αυτά, μέσα από ένα κολάζ όμορφων στιγμιότυπων της περιοχής, ενώ όσοι το επισκέπτονται δέχονται και μία σακούλα γεμάτη αναμνηστικά, τοπικά προϊόντα και μία αγχολυτική μπάλα για να θυμούνται να… visit komotini!

«Ενθουσιασμένος» δήλωσε με τον περίπτερο ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μιλώντας στον «Χ», χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε εδώ»  και μετέφερε τη στοχοθεσία της Δημοτικής Αρχής: «έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στον τουρισμό, ώστε να αναδείξουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας. Αυτές τις τρεις ημέρες θα μάθει τον τόπο μας αρκετός κόσμος».

Ανοιχτή στο κοινό το Σαββατοκύριακο

Το περίπτερο του Δήμου Κομοτηνής βρίσκεται στη ΔΕΘ αριθμός 15, booth 15. Η Παρασκευή (10:00 – 20:00) ήταν αφιερωμένη μόνο σε εμπορικούς επισκέπτες, ενώ στο περίπτερο του Δήμου αναπτύχθηκαν μία σειρά από συναντήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ δεν έλειψαν και επισκέψεις πολιτικών, όπως του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, της πρώην υπουργού Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου ή της χρυσής Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου.  Η έκθεση άνοιξε στο κοινό όλο το Σαββατοκύριακο κι ώρες 10:00 – 20:00 το Σάββατο και 10:00 με 19:00 την Κυριακή.

Δυναμικά παρούσα είναι κι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο περίπτερό της (αριθμός 15, booth 11a), προβάλλει τις περισσότερες περιοχές της, σημαίνοντες τόπους τουρισμού, τοπικά προϊόντα κι υπηρεσίες, ενώ δίνει έμφαση στην προώθηση της ΑΜΘ ως τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο, με έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και προβάλλοντας σε μεγάλο χάρτη την κομβική γεωγραφική της θέση, που την καθιστά προορισμό εύκολα προσβάσιμο από όλα τα Βαλκάνια.

Μάλιστα, η ΠΑΜΘ έκανε… μουσικό ξεκίνημα στην έκθεση, αφού παρουσίασε ζωντανή παραδοσιακή μουσική με συγκρότημα!

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 13/11/2021}