Πρεμιέρα ” Παιζω-πορίας” με 43 παιδιά

Με μια υπέροχη διαδρομή στον καταρράκτη του Λειβαδίτη στο νόμο Ξάνθης ξεκίνησε η νέα ορειβατική χρονιά για το πρόγραμμα Παιζω-πορία που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά – Γιώργος Πετροσιάν πρόεδρος ΕΟΣ: Το μέλλον σε κάθε σύλλογο είναι τα παιδιά

Κάθε φέτος και καλύτερα για την πρωτότυπη δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής “Παιζω-πορία”. Η δράση που απευθύνεται σε γονείς με μικρά παιδιά κάθε ηλικίας ξεκίνησε τη φετινή ορειβατική χρονιά με μια υπέροχη διαδρομή στον καταρράκτη του Λειβαδίτη στο νόμο Ξάνθης και τη συμμετοχή 103 ατόμων, εκ των οποίων τα 43 παιδιά, από 3 ετών έως και έφηβοι. Εμφανώς ικανοποιημένος για τη συμμετοχή των πολλών παιδιών στην πρεμιέρα του προγράμματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πετροσιάν σχολίασε σχετικά “το μέλλον σε κάθε σύλλογο είναι τα παιδιά”. Ο ίδιος, μαζί με τα παιδιά του, ήταν παρών σε αυτήν την πρώτη εξόρμηση, όπως και πολλά έμπειρα μέλη του συλλόγου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν με ασφάλεια. Μαζί του ήταν οι Χρήστος Τζώτζος έφορος ορειβασίας, Κώστας Μπραντής, Δημήτρης Τσολάκης, Χρήστος Γανίτης, Θεοδώρα Πεχλιβανίδη αντιπρόεδρος, Χριστίνα Σόφτα  και Στέλλα Σφετκοπούλου.

Και όλα κύλησαν καλά με τους συμμετέχοντες να εγκαινιάζουν το πρόγραμμα Παιζω-πορία του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, με μία ευχάριστη εξόρμηση στη φύση, εξόρμηση “υπόδειγμα”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Πετροσιάν.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου στο καθιερωμένο σημείο, το παρκινγκ της πρώην Νομαρχίας Ροδόπη και στο ραντεβού προσήλθαν 103 άτομα, γονείς με τους 43 μικρούς ορειβάτες και μέλη του συλλόγου που συνόδευσαν τη μεγάλη ομάδα του Παιζω-πορία στην κυριακάτικη εξόρμηση.

Η προσέγγιση του μονοπατιού προς τον καταρράκτη έγινε μέσα από αγροτικό χωματόδρομο. Η ομάδα των 103 ατόμων βάδισε στον χωματόδρομο και κατηφόρισε προς τον καταρράκτη διανύοντας 4 χιλιόμετρα με υψομετρική διαφορά περίπου 300 μέτρα. Η ξεκούραση με θέα τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων και δίπλα στα δροσερά νερά του ποταμού έφερε γέλια και παιχνίδια στα παιδιά που ξέχασαν στη στιγμή την κούραση και τη δυσκολία της ανάβασης που τους περίμενε στην επιστροφή. Με τον μικρότερο ορειβάτη να μέτρα μόλις τα 3 έτη ζωής και φορώντας τα μπλουζάκια με το λογότυπο του προγράμματος που προμηθεύτηκαν, η ορειβατική παρέα μικρών και μεγάλων έκανε την ανάβαση να δείχνει παιχνιδάκι και σύντομα βρέθηκε να ξεκουράζεται στο κιόσκι στην αρχή του μονοπατιού.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού της για την επόμενη παιζω-πορική εξόρμηση τον Οκτώβριο στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής. Με αφορμή αυτήν την εξόρμηση εντός Ροδόπης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ κος Πετροσιάν έσπευσε να επισημάνει την ανάγκη συντήρησης των αγροτικών δρόμων, ώστε να υπάρχει το κίνητρο σε γονείς με παιδιά να λαμβάνουν μέρος σε δράσεις γνωριμίας με τη φύση της περιοχής μας. Μόνο άλλωστε έτσι μεγάλοι και κυρίως μικροί θα αγαπήσουν, θα σεβαστούν και θα προστατέψουν τον τόπο μας.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 25/9/2018}