Ούτε 3 τ.μ. πράσινο για κάθε κάτοικο της Αλεξανδρούπολης!

“Η Αλεξανδρούπολη έχει μόλις 2,5 τμ πράσινο ανά κάτοικο, παραδόξως αυτό το ποσοστό το έχει και η Αθήνα όπου έχει μαζέψει όλη την Ελλάδα εκεί και χτίζουν ακόμα και στα ρέματα, είναι ντροπή” με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου Γιώργος Δεμερίδης “κρούει” τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Δεμερίδης βρέθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Πάρκο Αλτιναλμάζη με αίτημα την άμεση απόδοση της έκτασης του Πάρκου στον λαό της Αλεξανδρούπολης, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της πόλης σε χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολική στέγη, αναψυχή, πολιτιστικές δράσεις και φυσική δραστηριότητα.

Οι πράσινοι χώροι στα αστικά κέντρα, πέρα από την προφανή σημασία για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε μια περιοχή, επιτελούν και άλλες σημαντικές λειτουργίες, διότι επηρεάζουν το μικροκλίμα με τη μείωση της θερμοκρασίας τους θερινούς μήνες και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, και αποτελούν καταφύγια για την αναψυχή των πολιτών.

Και όμως, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης τα οποία επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου έχουμε πράσινο αναλογικά όσο οι Αθηναίοι ενώ για μια οικολογική λειτουργία πόλης χρειάζονται τουλάχιστον 18 – 20 τμ μέτρα πράσινο άνα κάτοικο!

Να σημειωθεί ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο Πάρκο Αλτιναλμάζη είναι προγραμματισμένο για την Καθαρά Δευτέρα.

Ακούστε όλα όσα λέει ο κ. Δεμερίδης στο βίντεο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 21/2/2022}