Καμία ανησυχία στο Πόρτο Μόλο

Την περασμένη Πέμπτη λουόμενοι της παραλίας Πόρτο Μόλο ενημέρωσαν πως υπάρχει πιθανόν κάποιο πρόβλημα στην παραθαλάσσια περιοχή του Πόρτο Μόλο αφού υπήρξαν περιστατικά κνησμού και κοκκινίλων του δέρματος (διαβάστε το προηγούμενο άρθρο εδώ).

Ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες αρχές, λιμεναρχείο- νοσοκομείο για να δούμε αν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ή αν υπήρξαν μεμονωμένα, τυχαία περιστατικά δερματοπάθειας.

Επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο του λιμεναρχείου, λιμενάρχη κ Κυλίτση μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο περιστατικό οπότε και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Κύκλοι του νοσοκομείου λένε πως δεν υπήρξε κάποια εισαγωγή, τις συγκεκριμένες ημέρες, με δερματοπάθεια από την συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος ένας εκ των διαχειριστών της επιχείρησης που εδρεύει στην εν λόγω παραλία, επικοινώνησε μαζί μας τονίζοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, προσθέτοντας ο ίδιος ότι κάθε ημέρα κάνουν μπάνιο στην παραλία και τα ίδια του τα παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr , 5/8/2017}

Σχόλιο του μπλογκ: Προφανώς, δεδομένου του ότι το φαινόμενο ξεκίνησε μετά τις ισχυρές καταιγίδες και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην παραλιακή μας ζώνη την προηγούμενη εβδομάδα, μέδουσες κομματιάστηκαν στην παραλία και στο νερό και τα κομμάτια τους προκάλεσαν κνησμό και κοκκινίλες σε λουόμενους. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται μετά από μεγάλη θαλασσοταραχή.