Ποδηλατοβόλτα στην Ορεστιάδα

Για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, που κρατούνται στις Φυλακές της Αδριανούπολης

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “ΡΗΣΟΣ” διοργανώνει ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 22 Απριλίου, με αναχώρηση από την κεντρική πλατεία της πόλης στις 11:00 π.μ.

Προορισμός τα Μαράσια και το μνημείο της κ. Βασιλικής Λαμπίδου, με σκοπό την συμπαράσταση για τους δυο στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη για την άδικη κράτηση τους, ελπίζοντας να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα. Θα αναρτήσουν πανό συμπαράστασης για τα παιδιά μας.

Σας προσκαλούν όλους να συμμετέχετε σε αυτή τη συμβολική δράση. Η Δράση αυτή με προορισμό το μνημείο, έχει συμβολικό χαρακτήρα με βάση την δράση της κ. Βασιλικής, προς τους Έλληνες Στρατιώτες μας!

Λίγα λόγια για την Βασιλική Λαμπίδου: Η κ. Βασιλική Λαμπίδου πέθανε σε ηλικία 107 ετών, γνωστή ως “κυρά των Μαρασίων”, την οποία είχε “υιοθετήσει” ο ελληνικός στρατός, βοηθώντας την να σηκώνει καθημερινά την Ελληνική σημαία, για περισσότερα από 50 χρόνια.

Το σπίτι της ήταν λίγα μόλις μέτρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στο χωριό Μαράσια Έβρου και μέχρι την τελευταία της πνοή διατηρούσε ψηλά την Εθνική της Συνείδηση.

Δεν σταμάτησε στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό των φαντάρων, για τους οποίους συχνά μαγείρευε, τους έπλενε τα ρούχα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έδινε και χαρτζιλίκι. Σε αντάλλαγμα εκείνοι, όταν πλέον τα χρόνια δεν της επέτρεπαν να αυτοεξυπηρετηθεί, τη βοηθούσαν στην καθημερινότητα της, θεωρώντας την μάνα τους.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, της Ιουλίας Νιχωρίτη από radioevros.gr, 17/4/2018}