Ποδηλατώντας στα Αρχαία Άβδηρα. Ποδηλατική Βόλτα στις 24 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη υποέργου «Ενοποίηση σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος Αβδήρων και Πόρων» (Ε.Π. ΟΧΕ 2014-2020) η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης έχει οργανώσει διαδρομές με αυτοκίνητο και με ποδήλατο στο πεδινό τμήμα της Π.Ε. Ξάνθης με σκοπό την περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η βόλτα με το ποδήλατο μας προσφέρει, πέρα από σωματική υγεία, τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε μακριά από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Παράλληλα, μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

Η ΕΦΑ Ξάνθης καλεί τους φίλους του ποδηλάτου να συμμετάσχουν σε στοχευμένες περιηγήσεις – ξεναγήσεις με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά άγνωστες στο ευρύ κοινό αρχαιολογικές θέσεις.

Η πρώτη ποδηλατική βόλτα – ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30 π.μ. – 11.30 π.μ. Σημείο συνάντησης αλλά και έναρξης της διαδρομής αποτελεί ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να έρθουν με το ποδήλατό τους, να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι και να έχουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό και προμήθειες.

Σας περιμένουμε για μια ποδηλατική περιήγηση στο παρελθόν!

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 20/7/2022}