Πλημμύρες στον Έβρο: κλειστοί δρόμοι από την απότομη νεροποντή

«Καρέκλες» έβρεξε χθες το βράδυ στον Έβρο, με τεράστιες ποσότητες νερού και πολύ ισχυρούς ανέμους να «σαρώνουν» το τοπίο.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές, με διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένους δρόμους.

Η σημερινή ημέρα βρήκε το δρόμο του Ελληνοχωρίου με κατεύθυνση προς Καρωτή στο Διδυμότειχο πλημμυρισμένο, σε βαθμό που να καθίσταται απροσπέλαστος από οχήματα ή και πεζούς.

Ο δρόμος με εντολή της Αστυνομίας παραμένει κλειστός, έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Το ίδιο ισχύει και για την καινούργια διάβαση Λαβάρων στο Σουφλί, η οποία πλημμύρισε από το τοπικό ρέμα, και παραμένει κλειστή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν εντοπίζονται κάπου άλλου στο Νομό, ωστόσο οι Αρχές και ο Αντιδήμαρχος Φερών εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε ότι αφορά την διάβαση ιρλανδικών διαβάσεων, ειδικά στην περιοχή των Φερών, όπου «φούσκωσε» ο χείμαρρος Τσάι, και στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα.

Απροσπέλαστη παραμένει και η ιρλανδική διάβαση στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε διακοπή ρεύματος αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου επί της Βασιλέως Αλεξάνδρου στο δεξί ρεύμα, και στην Πλατεία του Φάρου και στα 2 ρεύματα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, υπήρξε επίσης και πτώση δένδρου στην κεντρική πλατεία Άνθειας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 10/1/2019}