Αλλαγές & πρόστιμα στη χρήση του Πλατανότοπου Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης φέρνει ο νέος κανονισμός

Αλλαγές στη χρήση του Πλατανότοπου του Μαΐστρου, φέρνει ο νέος Κανονισμός για το χώρο, ένα θέμα το οποίο με εισήγηση του Γιάννη Ναϊτίδη πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Η ανάγκη θέσπισης ενός σαφέστερου πλαισίου για τη λειτουργία του χώρου, προκύπτει από ζημιές και βανδαλισμούς που έχουν συμβεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σημείο, για την προστασία και την ομορφιά του οποίου οι αρχές σκοπεύουν έτσι να μεριμνήσουν επιπλέον.

Ο Νέος Κανονισμός, τον οποίο συνέταξε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γ.Ναϊτίδης, αποτελεί μια καταγραφή προβλημάτων και αστοχιών τα οποία επεσήμαναν οι πολίτες, σύμφωνα με τον ίδιο, και προς την κατεύθυνση της επίλυσης των οποίων θα κινηθούν οι αρμόδιοι.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Κανονισμός ορίζει τις Γενικές υποχρεώσεις & δικαιώματα επισκεπτών κατά τη χρήση του χώρου, Ομαδικές επισκέψεις & δράσεις, Ιδιαίτερες δράσεις, Ποινές – Κυρώσεις, αλλά και Πρόστιμα.

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα ορίζεται σαφώς πεδίο συγκεκριμένων  παραβάσεων με το χρηματικό ύψος των οποίων για τους παραβάτες να κυμαίνεται από 50 € μέχρι και 200€.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως πλέον όσοι επιθυμούν τη χρήση του χώρου, θα πρέπει να αιτούνται τη σχετική άδεια από το Τμήμα Αδειών, ώστε σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών η οποιασδήποτε αλλαγής στη μορφολογία του χώρου να τίθενται προ των ευθυνών τους, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Όλγα Βρετοπούλου.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις, όπως εργασίες πρασίνου, κατασκευή τοιχίων για την οριοθέτηση της κίνησης των οχημάτων, περιπατητικοί διάδρομοι και άλλα.

Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής εντάσσεται και η δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Μαΐστρο με την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο ανάπλασης και της παραλιακής.

Σύμφωνα με το Γιάννη Ναϊτίδη εργασίες γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πρόκειται να γίνουν και επιπλέον παρεμβάσεις, με παγκάκια περιμετρικά και εντός του χώρου και τοποθέτηση βάσεων φωτισμού.

Ο χώρος αποτελεί περιουσία της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την Πρόεδρο, και η θέσπιση του κανονισμού στοχεύει στην δημιουργία υποχρεώσεων σε οποιονδήποτε βρίσκεται εντός των ορίων του.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο Νέος Κανονισμός είναι η ψήφισή του από: την Δημοτική Κοινότητα, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος η έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜ-Θ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 5/8/2018}