Αυξάνονται οι πελαργοί στον Έβρο – 124 νεοσσούς κατέγραψε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου

Ο Πελαργός είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο εντυπωσιακά είδη πουλιών των Ελληνικών υγροτόπων αλλά και των πόλεων και χωριών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Πελαργοί από τις αρχές Μαρτίου κατέκλυσαν την περιοχή περιμετρικά του Δέλτα του Έβρου η οποία φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά την ετήσια καταγραφή από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα για την αναπαραγωγή των Πελαργών καταγράφηκαν συνολικά 53 ενεργές φωλιές με 124 νεοσσούς.

Κατά τις καταγραφές των φωλιών που βρίσκονται στις Φέρες Έβρου (32 φωλιές – 64 νεοσσοί) εντοπίστηκε να αναπαράγεται και δακτυλιωμένος Πελαργός ο οποίος είχε δακτυλιωθεί από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πελαργών στο Ευρωπαϊκό χωριό Πελαργών τον Πόρο (12 φωλιές – 32 νεοσσοί φέτος) στις 10 Ιουνίου 2016. Στις υπόλοιπες περιοχές (Μοναστηράκι, Λουτρά, Άνθεια, Αρίστηνο, Δορίσκος, Απαλός, Μαΐστρος) παρατηρήθηκαν συνολικά 9 φωλιές με 28 νεοσσούς.

Τέλος να σημειωθεί πως στην περιοχή Βάλτος του Δέλτα Έβρου, σε τεχνητή φωλιά που τοποθετήθηκε πριν αρκετά χρόνια, ένα ζευγάρι Πελαργών κάνει προσπάθεια να αναπαραχθεί εδώ και εβδομάδες.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 20/6/2019}