Παρατήρηση πουλιών στο Πόρτο-Λάγος

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Όπως μας ενημερώνει ο επιχειρηματίας από το Πόρτο Λάγους Αργύρης Προμίρας, μία παρέα Βέλγων,  ταξίδεψαν τόσο χιλιόμετρα ώστε να έρθουν να επισκεφθούν τον τόπο μας για παρατήρηση πουλιών, ένα είδος τουρισμού που αυξάνεται συνεχώς, γιατί το Πόρτο Λαγος ενδείκνυται και για τέτοιο τουριστικο προορισμό..

Και λέμε τώρα εμείς. Αν όλο αυτό που αναφέρει ο επιχειρηματίας από το Πόρτο Λάγος, το «αμπαλάρουμε» με όμορφο περιτύλιγμα και το «πουλήσουμε» σε συγκεκριμένη ομάδα επισκεπτών, θα πάρει μεγαλύτερη οικονομική ανάσα όλη η περιοχή;

Και φυσικά το ερώτημα παραμένει. Τι ακριβώς κάνουν οι υπεύθυνοι του τουρισμού στον νομό, στους δήμους, στην Περιφέρεια;

Ποιος ντόπιος θεσμικός, θα πάει στον υπουργό Τουρισμού να τον ταρακουνήσει και να του πει ότι τουρισμός δεν είναι μόνο η Μύκονος;

Τουρισμός είναι και η επισκεψιμότητα του Πόρτο Λάγος.

Αλήθεια κουνήθηκε από μόνος του κανένας;

Άραγε εμπνεύστηκε κάποια πολιτική και θεσμική οντότητα από όλη την όμορφη εικόνα του Πόρτο Λάγος;

Παλιότερα κυκλοφορούσε έντονα το «σλόγκαν» ότι οι Πορτολαγιώτες δεν θέλουν ξένους στο χωριό τους και κανένας βέβαια δεν μπορεί να το υποστηρίξει με βεβαιότητα.

Τώρα αυτό άλλαξε, μία παρέα νέων ανθρώπων και επαγγελματιών κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προβάλλει τον τόπο του με ότι πενιχρό κεφάλαιο που μπορεί να διαθέτει ο καθένας από αυτούς ρισκάροντας την ποιότητα ζωής των παιδιών του.

Ως πότε η πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες θα σφυρίζουν αδιάφορα;

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 26/1/2023}