Αλεξανδρούπολη: Ομάδα φοιτητών του ΔΠΘ διοργανώνει παράσταση Πανευρωπαϊκής Εμβέλειας

Θεωρείτε σοβαρό πρόβλημα την έλλειψη αποτελεσματικής επικοινωνίας της επιστήμης από τους ειδικούς και την παραπληροφόρηση που έπεται αυτής; Kάπως έτσι, μέσω αυτής της ερώτησης, μια ομάδα φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μας βάζουν μέσα στο κλίμα, για μια διαφορετική παράσταση που ετοιμάζουν στην Αλεξανδρούπολη!

Ως η νέα γενιά επιστημόνων, η iGEM Thrace, διεπιστημονική ερευνητική ομάδα φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, επιδιώκει, ξεκινώντας από την χώρα μας, την Ελλάδα, να καλλιεργήσει αρχές και δεξιότητες που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία της επιστήμης σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης αλλά και διεθνώς.

Μας προσκλαλούν λοιπόν όλους τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης στην παράσταση της πανευρωπαϊκής ανταλλαγής νέων στο πλαίσιο του Erasmus με τίτλο:

“Communicating Science to Non-Scientists” που συμμετέχουν άτομο απο 10 διαφορετικές εθνικότητες  και θα επικοινωνήσουν επίκαιρα θέματα όπως τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και την κλιματική αλλαγή.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 27 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο Θερινό Σινεμά του ΕΟΤ στην Αλεξανδρούπολη.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 26/8/2021}