Τριήμερο παραστάσεων στο χειμερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Θα επαναληφθούν Παρασκευή-Κυριακή 20-22 Ιανουαρίου  

Τριήμερο παραστάσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι Κομοτηναίοι στο χειμερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης, όπου τα βράδια Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής ανέβηκε το έργου του Άκη Δήμου «Σα ρόδο και σαν αίνιγμα». Πρόκειται για μια παραγωγή που είχε προβληθεί διαδικτυακά και τώρα ανέβηκε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για τρεις συν τρεις παραστάσεις.

Το έργο επαναλαμβάνεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 20, 21 και 22 Ιανουαρίου κι ώρα 21:00 με τιμή εισόδου 10€ και μειωμένο εισιτήριο στα 5€.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Την τελευταία νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στη γη, τη νύχτα που αποδημεί, η γυναίκα του Αν Χαθαγουαίη σπάει τη σιωπή της. Τη σιωπή μιας ολόκληρης ζωής. Μιας ζωής που έζησε στη σκιά του διάσημου συζύγου της αλλά πολύ περισσότερο μιας ζωής γεμάτης από την αδιάφορη απουσία του. Φυσική και συναισθηματική.

Ο μονόλογος μια γυναίκας «πλήρης αισθημάτων» που ενταφιάστηκε σε μια άγονη σχέση, χωρίς ανταπόδοση. Ο Άκης Δήμου σκιαγραφεί με δεξιοτεχνία κι ευαισθησία τις μεταπτώσεις της οδύνης ενός όνειρου που προδόθηκε και την πνιγηρή συμβίωση με την απουσία του άλλου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Άννα Μαχαιροπούλου. Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Μουσική: Γιώργος Κελεσίδης. Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς. Επιμέλεια ήχου: Ελένη Αποστολίδου. Φωτογραφίες: Νίκος Οικονομίδης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 17/1/2023}