Παραμένουν «εκτός» Εγνατίας Οδού οι Σάπες

Αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα έργα των πλευρικών διοδίων που δήθεν θα ολοκληρώνονταν …τέλη Αυγούστου – Νέα παράταση στα κυκλοφοριακά μέτρα, τουλάχιστον μέχρι 21 Οκτωβρίου συνέχεια στην ταλαιπωρία

Χωρίς κανονική πρόσβαση στην Εγνατία Οδό παραμένουν οι Σάπες και η ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, αφού τα έργα κατασκευής των πλευρικών διοδίων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Για την ακρίβεια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του «Χ» τα έργα αυτά βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, εν τούτοις, χθες (30/09) έληξε η παράταση του ενός μήνα που είχε λάβει η εταιρία για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση των δρόμων στην κυκλοφορία, που αυτόματα θα σημάνει και την πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. 

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν ληφθεί κυκλοφοριακά μέτρα μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ είχε γίνει από πολλές κατευθύνσεις αίτημα στην Εγνατία Οδό όχι απλώς να τηρηθεί το πρώτο αυτό χρονοδιάγραμμα, αλλά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής, προκειμένου ο αποκλεισμός να είναι μικρότερος χρονικά.

Παράταση κατασκευής, παράταση προβλημάτων

Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτός ο αποκλεισμός στον δήμο Μαρωνείας – Σαπών έχουν αποτυπωθεί πολλές φορές και μέσα στις σελίδες του «Χ» αλλά και στα ταμεία των εμπόρων που στερήθηκαν εσόδων λόγω αυτής της άτυπης απομόνωσης. Το ίδιο βέβαια συνέβη σε όλους κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι είδαν το κόστος των μετακινήσεών τους να αυξάνεται σημαντικά καθώς ο αποκλεισμός από την Εγνατία Οδό «μεγάλωσε» τις αποστάσεις προς και από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος μέσα στον Οκτώβρη, ασχέτως αν έχει τελειώσει η ανέγερση της υποδομής του σταθμού διοδίων ή όχι (που το πιθανότερο είναι να μην έχει τελειώσει), ωστόσο προς το παρόν δεν λέγεται από κάπου επίσημα.

Οι τοπικοί φορείς πάντως ήδη βρίσκονται σε αλληλογραφία με την εταιρία ζητώντας επίσημα απαντήσεις για το πότε θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος. 

Κλειστόν μέχρι 21 Οκτωβρίου

Σύμφωνα πάντως, με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, που υπογράφει ο διευθυντής της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Διδασκάλου, παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες παραμένει κλειστή η έξοδος της Εγνατίας οδού προς Σάπες μέχρι την 21η Οκτωβρίου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, του Θανάση Τσολάκη, 1/10/2019}