Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2023 στο Δέλτα Έβρου

Με συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών στις 4 και 5 Οκτωβρίου στον Έβρο, όπου συμμετείχαν πάνω από 100 μαθητές, κυρίως δημοτικών σχολείων.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και με σύμμαχο τον καλό καιρό και την εντυπωσιακή παρουσία πουλιών στο Δέλτα Έβρου γιόρτασαν και θαύμασαν με τους μικρούς μαθητές, τους φτερωτούς κάτοικους του παγκοσμίου σημασίας υγροτόπου.

Η οικολογική αξία του Δέλτα

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση powerpoint στην οποία τονίστηκε η αξία του Δέλτα Έβρου για την ορνιθοπανίδα και ιδιαίτερα για τη Νανόχηνα. Η Νανόχηνα, είναι ένα εμβληματικό είδος για την προστασία του οποίου η χώρα μας έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός φυσικά αναπαραγόμενος πληθυσμός ξεχειμωνιάζει στη λίμνη Κερκίνη και το Δέλτα Έβρου.

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν χειροτεχνία, διαγωνισμό, εκλογές πουλιών και φυσικά παρατήρηση πουλιών στο Δέλτα Έβρου. Φοινικόπτερα, Αργυροπελεκάνοι, Ροδοπελεκάνοι, Κορμοράνοι, Αργυροτσικνιάδες, Σταχτοτσικνιάδες ήταν τα πολυπληθέστερα είδη που παρατηρήθηκαν.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, Κείμενο-Φωτογραφίες: Ελένη Μακρυγιάννη, 13/10/2023}