Πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες σημειώθηκαν στον Έβρο

Τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ίσως «τα καλύτερα των τελευταίων ετών»  λέει ο Προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας

Όπως εξηγεί ο κος Αποστολακούδης από τους περίπου 1040 μαθητές των Γενικών Λυκείων του Έβρου που συμμετείχαν στις εξετάσεις, οι 750 κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα (ΤΕΙ η ΑΕΙ) και από τους 256 των ΕΠΑΛ εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέτυχαν οι 127. Αν κάνει κανείς την αναγωγή θα δει ότι περίπου το 75% των μαθητών των ΓΕΛ εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση την ώρα που το ποσοστό των επιτυχόντων από τα ΕΠΑΛ αγγίζει το 50%.

Άξιο αναφοράς ότι από τα ΕΠΑΛ του Έβρου καταγράφονται και δύο μαθητές που εισήχθησαν σε Ιατρικές Σχολές πράγμα που σημαίνει ότι συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε  με κωδικούς και όχι με ονόματα και αυτό ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος. Με άλλα λόγια, όσοι μαθητές δεν χρησιμοποίησαν το ίντερνετ αλλά προσέτρεξαν στο σχολείο τους για να δουν τα αποτελέσματα δεν είδαν τα ονόματα τους, αλλά τους κωδικούς τους. Η αλλαγή οφείλεται στην εφαρμογή του Κώδικα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ήδη αρκετοί γονείς έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των παιδιών τους ακόμη και αν οι διευθυντές / ντριες των σχολείων ερωτηθούν σχετικά.

Τέλος, την Παρασκευή θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας αν οι μαθητές της Σαμοθράκης θα ενταχθούν σε ειδική διάταξη αναφορικά με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση λόγω της θεομηνίας που είχε πλήξει το νησί πριν από έναν χρόνο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 28/8/2018}