«Πάμε παραλία» ΟΛΟΙ για καλό σκοπό!

Την Κυριακή 17 Μαΐου ξεκινάει ,με ιδιωτική πρωτοβουλία, μια ομάδα ανθρώπων την καθαριότητα της Παραλίας Μυρωδάτου.

Με αφορμή την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος από τις τεράστιες ποσότητες πλαστικού που καταλήγουν  καθημερινά στις θάλασσες και τις ακτές, ο Δημήτρης και η Δάφνη, ξεκίνησαν εδώ και έναν χρόνο να μαζεύουν σκουπίδια από τις παραλίες του Νομού Ξάνθης.

Επηρεαζόμενοι από ένα ντοκιμαντέρ που είδαν, το οποίο μιλούσε για την μόλυνση των θαλασσών αλλά και τον αντίκτυπο που  έχει αυτό, στον άνθρωπο ξεκίνησαν μια «αποστολή» για τον καθαρισμό των παραλιών μας.

Πολύ γρήγορα βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και γνωστοί στο πλευρό τους, μιας και οι προσκλήσεις που έγιναν από το διαδίκτυο, «ξεσήκωσαν» αρκετούς από τον καναπέ τους, ακολουθώντας το παράδειγμα που έδωσαν οι φίλοι μας.

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τα μέλη της άτυπης εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας, ξεκίνησαν από την μεγαλύτερη παραλία του Νομού μας, πετυχαίνοντας να καθαρίσουνε μεγάλο μέρος αυτής.

Φέτος η πρόσκληση – πρόκληση  γίνεται για να συγκεντρωθούν όλοι οι εθελοντές την Κυριακή 17 Μαΐου στην παραλία Μυρωδάτου, στον μπλε πύργο του ναυαγοσώστη.

Ήδη μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κοινού, για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Δείτε παρακάτω τι ανέφεραν οι δικοί μας, Δημήτρης και Δάφνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Star 88.8 fm.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 12/5/2020}