«Πάμε Ανακύκλωση» για 47 σχολεία του Δήμου Κομοτηνής

Η έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Για πέμπτη φορά φέτος ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» της «Follow Green» σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. Πρώτη φορά η δράση επισκέφτηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για να περάσει στους μαθητές το μήνυμα της ορθής ανακύκλωσης.

Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι

«Επειδή έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα όλη αυτή η προσπάθεια ευελπιστούμε να γίνει παιχνίδι και οι μαθητές να κερδίσουν μέσα από αυτό», δήλωσε ο υποδιευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής Παναγιώτης Καρακολίδης. Το σχολείο έχει 357 μαθητές και περίπου 40 εκπαιδευτικούς και σκοπός είναι τα μέλη να ενημερωθούν και με τη σειρά τους να ταξιδέψουν το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την πόλη.

Την Τετάρτη στήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός και σήμερα θα γίνει ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών από τους αρμόδιους της δράσης και η υπηρεσία καθαριότητας θα εξοπλίσει και τα υπόλοιπα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό που τους λείπει.

Ανακύκλωση 5 διαφορετικών υλικών

Όπως πέρσι έτσι και φέτος δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν σχολεία και από την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς 47 σχολικές μονάδες της Κομοτηνής συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανακυκλώσουν στην πηγή 5 διαφορετικά υλικά, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο», δήλωσε ο Παναγιώτης Λεβέντης εκπρόσωπος της εταιρίας «Follow Green» και συμπλήρωσε πως οι πολίτες της Κομοτηνής ευελπιστεί να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα για ακόμη μία χρονιά και να βοηθήσουν τα παιδιά ώστε να γίνουν μέλη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Κ. Λεχούδης: «Τα σχολεία ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα»

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης επεσήμανε πως ήδη έχουν φανεί οι καρποί των προηγούμενων χρόνων της δράσης. «Ήδη τα σχολεία ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα και αυτό φαίνεται στις μονάδες των ανακυκλώσιμων υλικών που έχουμε συλλέξει όλη τη διάρκεια του χρόνου», πρόσθεσε.

Συνολικά στο σχολείο τοποθετήθηκαν 8 κάδοι και ο διαγωνισμός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί από χθες το μεσημέρι.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 19/10/2023}