Γέμισαν και φέτος με τσάντες, τετράδια και σχολικά είδη τα παιδικά χωριά SOS

Έκκληση και για σχολικά βοηθήματα έκαναν οι άνθρωποι του κέντρου στήριξης παιδιού και οικογένειας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση που έγινε για 7η συνεχόμενη χρονιά από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, με θέμα «Καινούρια χρονιά, καινούρια σχολικά».

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis εθελοντές των παιδικών χωριών καθώς και του κέντρου στήριξης είχαν στήσει τον πάγκο τους και συγκέντρωναν σχολικά είδη όπως τσάντες, τετράδια και γραφική ύλη που έφερναν παιδιά καθώς και μεγαλύτεροι άνθρωποι με σκοπό να τα δώσουν σε παιδιά που φιλοξενούνται στα κέντρα στήριξης της Κομοτηνής καθώς και των Σαπών που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Σημαντικό μέρος από τα σχολικά είδη θα πάει και στο παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Η δράση ξεκίνησε στον υπαίθριο χώρο του Εμπορικού Κέντρου της πόλης το πρωί του Σαββάτου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε και εκπαιδευτικό εργαστήρι με όνομα «Προσφέρω, Συμμετέχω, Δημιουργώ» που συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 8-13 χρονών.

Η πρόεδρος τοπικής διοικούσας Φελίνα Καζάκου, δήλωσε ότι «η δράση είχε την υποστήριξη πολλών φορέων και συλλόγων αλλά κυρίως της σχολικής κοινότητας της πόλης με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλλουν στην συγκέντρωση των σχολικών ειδών». Επίσης τόνισε τον σεβασμό της δράσης προς τους επαγγελματίες της πόλης διότι όπως είπε «τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται πηγαίνουν σε οικογένειες που τα έχουν πολύ ανάγκη και ούτως η άλλος αδυνατούν να τα αγοράσουν», λέγοντας ότι είναι καθαρά υποστηρικτική δράση και δεν ενέχει θέμα ανταγωνισμού. 

Τέλος, η πρόεδρος έκανε έκκληση για σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων από οικογένειες που πλέον δεν τα χρειάζονται, να τα φέρνουν στο κέντρο στήριξης παιδιού της Κομοτηνής για να μοιράζονται σε άλλα παιδιά και άλλες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Θανάση Φανφάνη, 24/9/2019}