Κατηγορηματικά αντίθετο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο δάσος της Δαδιάς το τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ

Ως πλέον αρμόδιοι οι καθηγητές – επιστήμονες του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδράζεται και στον νομό, στην συνέλευση του τμήματος αναφορικά με την προτεινόμενη κατασκευή Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεση του Τμήματος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δάσους.

Υπογραμμίζει δε, πως τέτοιου είδους κλίμακας έργα επ’ουδενί συνάδουν με τους σκοπούς της προστασίας και διατήρησης των σπανίων και διεθνούς σημασίας ειδών και οικοτόπων του Εθνικού Πάρκου.

Παράλληλα καλεί την πολιτεία να εφαρμόσει την σχετική ΚΥΑ η οποία σαφέστατα εξαιρεί τέτοιες δραστηριότητες, να προβεί στα απαραίτητα έργα αποκατάστασης της δομής και λειτουργίας των οικοσυστημάτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά του 2022 και να προχωρήσει στην υλοποίηση της σχετικής Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα αρνητική η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου για την κατασκευή αιολικού πάρκου εντός της Ζώνης Β1 του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, από radioevros.gr, 30/4/2023}