Ο Τόλης Παπαγεωργίου ασχολείται με τη Θράκη (μάλλον η Χαλκιδική τελείωσε…)

Το προσωπικό μπλογκ του κου Τόλη Παπαγεωργίου, με τον πομπώδη τίτλο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», ανάρτησε άρθρο με τον τίτλο «Kυβέρνηση και Eldorado ανοίγουν ξανά το μέτωπο του χρυσού στη Θράκη»!

Προσωπικά μου φαίνεται σαν μια προσπάθεια να δηλητηριαστεί η κοινωνική συνοχή του τόπου μας όπως συνέβη στην Χαλκιδική εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με συνυπεύθυνο τον εν λόγω κύριο. Ο οποίος με τον μανδύα του «αγωνιστή» είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια στις Σκουριές. Είναι αυτός που Έχει δηλώσει ότι στον αγώνα του κατά του χρυσού, δεν τον απασχολεί «αν σκοτωθούν παιδιά!!!»  Παρότρυνε τους οπαδούς του να πάρουν τα όπλα, να σπάσουν κεφάλια και να κάψουν εξοπλισμούς και υποδομές. Αυτά όπως έλεγε μπαίνουν στην ιστορία!!! Ο «Αγωνιστής» έχει δηλώσει δημόσια ότι τους Νόμους, τους Δικαστές και τους Υπουργούς τους έχει γραμμένους! Όλα τα ανωτέρω υπάρχουν καταγεγραμμένα και σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο… Αυτός ο κύριος, θέλει να «γράψει ιστορία» και στον δικό μας τόπο!

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει στο άρθρο του υπάρχουν βέβαια και ανακρίβειες, όπως ότι ο Ζαμπούκης «απηχώντας την κοινή γνώμη των κοινωνιών που τον εξέλεξε, έχουν δηλώσει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά την απόλυτη αντίθεσή τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς»! Αυτό δεν το ΄χει κάνει, τουλάχιστον όχι ευθέως…  Ή ότι «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου, το ζήτημα του χρυσού ήταν ξανά ένα από τα κύρια διακυβεύματα»!!! Το ζήτημα του χρυσού υπήρχε ανέκαθεν, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε «διακύβευμα»…

Ο κος Παπαγεωργίου ως «ειδικός» στους «αγώνες» αποανάπτυξης κατά των εξορύξεων, βλέπει πως στην ΒΑ Χαλκιδική αρχίζει να κλείνει το θέμα και προσπαθεί να γιγαντώσει κάτι που ουσιαστικά δεν υφίσταται ως θέμα στην Θράκη. Και εξηγούμαι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και προσπαθεί να δημιουργήσει και αυτός «περιβαλλοντικό ζήτημα» εξορύξεων στη Θράκη, αφού η πολιτική του ατζέντα έχει στερέψει… Σε όλους τους τομείς, οικονομία, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, παιδεία, ανεργία, η νέα κυβέρνηση φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα ήδη… Τι κάνει λοιπόν η αντιπολίτευση; «Πονάει» για το περιβάλλον… Από όλη την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ο κος Φάμελλος, για τις εξορύξεις βρήκε να πει (και βέβαια τι καλά που πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ΔΕΗ!!!).

Ο κος Παπαγεωργίου ίσως να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει πολιτικές βλέψεις… (στις δημοτικές εκλογές κατέβασε δικό του συνδυασμό στον δήμο Αριστοτέλη και πήρε 3.76%, δηλαδή 500 ψήφους στους 14.600). Και αρέσκεται να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και να πλασάρεται ως ειδικός!

Ρόλο «προστάτη» που θα μας σώσει από τους «κακούς χρυσοθήρες» διεκδικεί και ο πρώην δήμαρχος Λαμπάκης, ο οποίος άρχισε να δραστηριοποιείται με antigold μαζώξεις…

Στην Θράκη λοιπόν τα πράγματα είναι απλά: Υπάρχει μια εταιρεία με ενδιαφέρον για εξορύξεις. Μάλιστα. Μια φιλοεπενδυτική κυβέρνηση όπως η σημερινή ΟΦΕΙΛΕΙ να εξετάσει την περίπτωση να γίνει η επένδυση. Και αν προσέξατε ο πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτικός στα όσα είπε: «Συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε –ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη». Το να βγαίνουν κάποιοι και να φωνασκούν «να σταματήσει η κυβέρνηση τη συζήτηση με την Eldorado για εξορύξεις στη Θράκη», μόνο σαν υστερία μπορεί να χαρακτηριστεί – στην οποία υστερία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κτίσει παράδοση…

Άδειες δεν δίνει η κυβέρνηση. Άδειες δίνουν οι υπηρεσίες, οι φορείς, τα υπουργεία, οι αρμόδιοι. Και να έλεγε ο Μητσοτάκης «αύριο θα ξεκινήσουν εξορύξεις στη Θράκη», θα ήταν ποτέ αυτό εφικτό; Και ο άνθρωπος το είπε: Μόνο με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας! Που είναι το μεγάλο θέμα που προέκυψε; Εξάλλου, χθες βγήκε και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, στο ράδιο Χρόνος 87,5fm και σχολίασε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει βεβαίως ένα μήνυμα φιλοεπενδυτικό, αλλά βάζει αυτή την προϋπόθεση (σ.σ. τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας). Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, όχι ως πρόβλημα, αλλά με έναν γόνιμο τρόπο για τη περιοχή. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη, εφόσον δεν συντρέχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που πρέπει να συντρέχουν. Πάλι δεν είμαι στο μυαλό κανενός, αλλά είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί. Δεν πρόκειται να γίνει ανεξέλεγκτα τίποτα».

Γιατί κάποιοι λοιπόν κυνηγάνε την ουρά τους; 

Αποδείχτηκε πως το θέμα στις Σκουριές ήταν αμιγώς πολιτικό… Μήπως έχουμε τώρα μια επανάληψη στις Σάπες;